Van 19 november tot 18 december 2022 vindt Gabriel Fontana’s Turning Towards Fluidity: A Tournament of the Unknown plaats in W139. Gedurende deze periode, die samenvalt met het WK Voetbal 2022, daagt A Tournament of the Unknown het binaire denken en de gevestigde sociale normen uit door middel van queer sportevenementen, workshops en performances.

A Tournament of the Unknown zal ons uitdagen om de manier waarop wij denken, ons gedragen en hoe we ons tot elkaar verhouden te herzien, en zo te komen tot hernieuwde opvattingen over het samenzijn in de maatschappij.

Zowel tijdens de opening als de finissage is er gelegenheid om actief deel te nemen aan het toernooi. Daarnaast zullen verschillende groepen, variërend van scholen, organisaties uit de buurt tot culturele instellingen, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de spelen die in W139 gaan plaatsvinden. Naast het toernooi zal in W139 sporthal een tentoonstelling en een publieksprogramma plaatsvinden, zodat de ruimte ook tussen de wedstrijden door wordt geactiveerd. We tonen een selectie kunstwerken en organiseren een publieksprogramma met lezingen, een filmavond en gemodereerde WK-kijksessies.

De tentoongestelde kunstwerken, waaronder installaties, textiel en videowerken, zullen ingrijpen in de sporthal en nieuwe ingangen bieden voor sport als microkosmos van de samenleving. Daarnaast hebben we een selectie kleding en accessoires samengesteld van onafhankelijke ontwerpers en kunstenaars die zich bezighouden met het snijvlak van sport en mode. Merchandise, speciaal ontworpen voor de tentoonstelling, zal ook verkrijgbaar zijn in de W139 shop.

Meer info over het publieksprogramma hier.

Meer info over de geëxposeerde werken, kunstenaars en participanten hier.

Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Joana Cavaco, Ronnie Close, Delphine Dénéréaz, Martynas Gailiušas, Nathanja van den Heuvel, Kexin Hao, Davy de Lepper, John Lucas, The Platform, Claudia Rankine, snufkin, Julius Thissen, Paul Whitty, Florian van Zandwijk, Versatile Forever, Sample.CM en Queer Choir Amsterdam.

Visuele identiteit door Sheona Turnbull and TAL.

Supported door VriendenLoterij Fonds, Creative Industries Fund NL, Mondriaan Fonds, City of Amsterdam en Concrete.

INTERNSHIP COMMUNICATION AND PRODUCTION
from January

Wij zijn op zoek naar twee enthousiaste stagiaires die werkervaring willen opdoen en vanaf januari 2023 het team van W139 versterken. W139 is een bijzondere tentoonstellingsplek waar veel kunst ter plekke gemaakt wordt, waar we samenwerken met kunstenaars aan nieuwe presentaties en publieksprogramma’s. Je zit daardoor dus dicht op het ‘vuur’, wat de stage interessant en leerzaam maakt en waardoor je kennis maakt met verschillende praktijken en veel mensen leert kennen.

We zoeken twee studenten of afgestudeerden die werkervaring wil opdoen binnen of na de opleiding gedurende 6 maanden, voor 4 dagen per week, waarvoor we een stagevergoeding kunnen aanbieden. Het gaat om de volgende posities:

STAGIAIR(E) COMMUNICATIE (M/V/X)
STAGIAIR(E) PRODUCTIE (M/V/X)

W139 hecht grote waarde aan diversiteit binnen haar organisatie. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst of cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Mocht je interesse hebben om te solliciteren stuur dan je CV en motivatiebrief naar info@w139.nl met als onderwerp ‘Sollicitatie Communicatie Stage’ of ‘Sollicitatie Productie Stage’.

De deadline voor aanmelding is 15 december 2022.

STEUN ONS

praktische info

19 november tot 18 december 2022
dinsdag t/m zondag 12:00-18:00

(vrijdag 2 december zijn we gesloten)

Opening Tournament of the Unknown

18 november vanaf 19:00 — gratis toegang — W139

W139 nodigt u van harte uit voor de opening van Turning Towards Fluidity: A Tournament of the Unknown, de aankomende expositie van Gabriel Fontana, op 18 november. Tijdens deze speciale avond zullen er drie spelen gespeeld worden (Multiform, Fluid Field en Sonic Crosse) die ontwikkeld zijn door Gabriel Fontana om nieuwe waardesystemen te introduceren die bondgenootschap, inclusiviteit en naar elkaar luisteren bevorderen. Middels deze spelen onderzoekt Gabriel hoe onze lichamen sociale normen reproduceren en reflecteren. Twee van de spelen die we zullen spelen zijn speciaal ontwikkeld voor Turning Towards Fluidity.

Tijdens deze sportieve opening zal Joana Cavaco ons als MC door de avond begeleiden. Ook zal snufkin de avond van muziek voorzien en zijn er unieke performances van Kexin Hao en de Queer Choir. Je bent van harte uitgenodigd om mee te spelen in een van de drie spelen, of om het toernooi te volgen vanaf de tribune.

Publieksprogramma

18 november, 19:00-22:00
Opening Turning Towards Fluidity: Tournament of the Unknown

Drie spelen, speciaal ontworpen door Gabriel Fontana, zullen gespeeld worden tijdens de opening terwijl Joana Cavaco ons als MC door de avond begeleiden. Ook zal snufkin de avond van muziek voorzien en zijn er unieke performances van Kexin Hao en Queer Choir Amsterdam.

29 november, 19:00-22:00
The Platform Presents Iran vs USA 

Een gesprek met onderzoeker Nathanja van den Heuvel en Gabriel Fontana, gevolgd door een live screening van de WK voetbalwedstrijd Iran vs USA. The Platform zal de wedstrijd bemiddelen, en zelfs ontregelen, door het aanbrengen van audiovisuele lagen. Twee DJ’s doen een DJ Versus waarin ze strijden tegen elkaar en back to back spelen. Koop je ticket hier.

8 december, 20:00-22:00
Power Plays

Tijdens dit avondvullende filmprogramma vertonen we drie werken die zich bezighouden met de geopolitieke, technologische en ruimtelijke voorwaarden van sportculturen – waarbij we de Power Plays in en buiten het stadion met elkaar in gesprek brengen.Koop je ticket hier.

9 december, 15:30-18:00
Spectacle of Sports

Kom langs bij W139 om de kwartfinales van het WK te kijken met bemiddeling door kunstenaar en onderzoeker Florian van Zandwijk. Omringd door een TV-studio set-up zal Florian een voor- en nacompetitie analyse doen waarin hij het gebruik van technologie in en rond voetbal koppelt aan een bredere politieke, maatschappelijke en culturele context. — Koop je ticket hier. 

18 december, 14:00-18:00
Slotmanifestatie van Turning Towards Fluidity: Tournament of the Unknown

Tijdens dit evenement worden drie spelen gespeeld. Joana Cavaco zal onze MC zijn, er zal muzikale begeleiding zijn van snufkin, een opwarm-performance van Kexin Hao en Queer Choir Amsterdam zal een maand van toernooien afsluiten met een uniek optreden.

Meer informatie hier.

Aankomend

28 januari t/m 19 maart
DEAD SKIN CASH – SALIM BAYRI AND GHITA SKALI