PHILIP VERMEULEN
10 SEPTEMBER – 03 OKTOBER

Verbógen Verbrijzeld onderzoekt hoe wit licht versplinterd en verbogen kan worden – hoe je met de materie kan samensmelten.

In de solotentoonstelling van Philip Vermeulen maak je kennis met zijn nieuw ontwikkelde ‘hyper-sculpturen’, die wit licht ombuigen en mechanisch verbrijzelen tot duizenden stukjes kleur. Het kleurengeraas, het indringende geluid en de wind van de snel draaiende machines geven je een intens fysieke ervaring. De werken gaan in een meta-compositie met elkaar in dialoog, waardoor je ondergedompeld zal worden in de dynamiek tussen mens en machine.

OPENING
vrijdag 10 september | 18 – 24h

TENTOONSTELLING
10 september – 3 oktober | open dagelijks 12 – 18h


Philip Vermeulen, gevestigd in Den Haag, maakt als kunstenaar grootschalige installaties. In zijn werk manipuleert hij primaire natuurkundige verschijnselen als licht, geluid en beweging. Zijn installaties vormen een onophoudelijk onderzoek naar de veranderingen van psychologische zijnstoestanden. Vermeulen creëert wat hij ‘hypersculpturen’ noemt: kinetische sculpturen die met zo’n hoge snelheid bewegen dat de fysieke eigenschappen van de materialen waaruit ze bestaan in de perceptie van de toeschouwer lijken te veranderen.

Zijn werk is vertoond bij onder andere musea (Stedelijk Museum Amsterdam, Stedelijk Museum Schiedam, Rijksmuseum Twenthe), kunstruimtes (W139, Arti et Amicitae), clubs (Berghain Berlijn), media festivals (Novas Frequências Rio de Janeiro, Ars Electronica Linz, TodaysArt, CTM Berlijn) en in de open lucht (Into the Great Wide Open). In 2020 werd Vermeulen genomineerd voor de Volkskrant Beeldende kunst prijs en later in het jaar werd zijn installatie More Moiré² genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Best Interactive 2020.

Website  / Instagram

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door:

Steun ons

VERWACHT

Verbogen Verbrijzeld
Philip Vermeulen
10 september – 1 oktober

In-between
groepstentoonstelling
22 oktober – 28 november