Laden Evenementen
Evenement, Screening, Talk, Workshop, Outside the Soup

Citizen’s Circle

Bij Citizen’s Circle nodigt Meenakshi Thirukode deelnemers uit om in een gezamenlijke dialoog na te denken over burgerschap en solidariteit, en wat het betekent om actief deel te nemen aan de democratie. Hoe uit solidariteit zich in deze tijd? Deze cirkel nodigt uit tot introspectie en moedigt je aan om tegenover een medemens plaats te nemen, het ongemak te omarmen en in gesprek te gaan. Meenakshi creëert een ruimte waarin er plaats is voor elkaar, waar men praat en naar elkaar luistert.

De Citizen’s Circle omvat een korte discussie over de film The Great Intangible: for the love of a politics of love (in two parts), die wordt vertoond als onderdeel van Outside the Soup. Het eerste deel is te zien vanaf de opening van de tentoonstelling, het tweede deel gaat in première tijdens de Citizen’s Circle en zal vanaf dan in de tentoonstelling te zien zijn.

Tegen de achtergrond van geglobaliseerde politieke gebeurtenissen is Meenakshi geïnteresseerd in onderlinge verbondenheid tijdens de strijd voor bevrijding, of het nu gaat om het aanvechten van seksueel geweld of het uitroeien van kolonialisme. Hoe zijn deze kwesties met elkaar verweven? Geworteld in de politiek van liefde in India, erkent deze workshop dat al onze vrijheden onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat we van elkaars perspectieven moeten leren in het streven naar een betere wereld.

Deze workshop maakt deel uit van Outside the Soup, deze groepstentoonstelling belicht het potentieel van kunst om nieuwe wereldbeelden te creëren door middel van radicale verbeelding en artistieke experiment; waarbij zorg, solidariteit en vertrouwen op de voorgrond staan.

Het bezoek van Meenakshi Thirukode is mogelijk gemaakt door het Internationaal Bezoekersprogramma van het Nieuwe Instituut met steun van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tickets zijn te koop via de Eventbrite-pagina van het evenement.

Visuele identiteit door Sheona Turnbull.