Laden Evenementen
Evenement, Performance, Talk, Tentoonstelling, Workshop, Taking Root Among the Stars

Gathering Earthseed

Octavia E. Butlers baanbrekende sciencefictionboek Parable of the Sower uit de Earthseed-trilogie (1993) begint op 20 juli 2024. In het licht van deze belangrijke datum heeft W139 kunstenaars Müge Yilmaz en Anna Hoetjes uitgenodigd om een tentoonstelling te initiëren die voortkomt uit de nalatenschap van Butlers werk.

De tentoonstelling Taking Root Among the Stars (bij W139 einde van 2024) omvat werken van kunstenaars en schrijvers die sciencefiction niet alleen als thema in hun werk gebruiken, maar ook benutten als middel om alternatieve sociale realiteiten, alternatieve toekomstscenario’s en banden met de natuur voor te stellen. Taking Root Among the Stars richt zich op een interdisciplinaire verkenning van feministische, decoloniale, speculatieve worldbuilding. Dit wordt ingezet als een instrument om kritiek te uiten op de maatschappij waarin we leven en om onszelf te verankeren in de toekomst(en) die we graag willen zien.

De tentoonstelling wordt voorafgegaan door Gathering Earthseed, een tweedaagse bijeenkomst op 20 en 21 juli 2024, tijdens de tentoonstelling Outside the Soup. Deze bijeenkomst zal bestaan uit workshops, panelgesprekken, lezingen en community dinners.

Foto: Taking Root Among the Stars tijdens UNFAIR23 in samenwerking Buro Stedelijk.