Laden Evenementen
Tentoonstelling, W139 hosts... 2023

W139 hosts… 2023

Met de tweede editie van W139 hosts… zijn we verheugd onze tentoonstellingsruimte te openen voor een dynamisch zeven weken durend programma dat 55 makers en initiatieven de kans biedt om nieuwe projecten of werk-in-uitvoering te presenteren. Tijdens W139 hosts… betrekt elke week een nieuwe samenstelling van makers en collectieven de tentoonstellingsruimte, die omvormt tot een omgeving die voortdurend in verandering is. Elke vrijdag organiseren we van 17:00 tot 19:00 een divers programma van performances, screenings, live radio-uitzendingen, karaokes, happenings of andere experimenten.

Via een open call werden kunstenaars, ontwerpers, curatoren, mediators, collectieven, lokale initiatieven en communities uitgenodigd om projecten en ideeën voor te stellen die zij urgent en relevant vinden. Na het ontvangen van meer dan 400 voorstellen voor onze open call, werden we herinnerd aan het ongelooflijke gebrek aan ruimte in Amsterdam om werk-in-uitvoering te presenteren, om informeel samen te komen en om artistieke experimenten aan te gaan. 

De deelnemers, geselecteerd door ons artistieke team, weerspiegelen de omvang, reikwijdte en diversiteit van de artistieke gemeenschap in Amsterdam en Nederland en tonen nieuwe werken, werk-in-uitvoering, experimenten, durational werk, installaties, performances, screenings, geluidswerken, workshops, bijeenkomsten, repetities, informele werkpresentaties, radioprogramma’s en nog veel meer.

Tijdens W139 hosts… openen we onze deuren om de artistieke gemeenschap ruimte te bieden in het centrum van de stad en om als platform te dienen voor ontmoetingen en uitwisselingen van ideeën. Het initiatief is bedoeld om het artistieke ecosysteem te ondersteunen en uit te breiden. W139 hosts…reageert op het huidige Nederlandse politieke klimaat binnen de culturele sector, waar het gebrek aan lokale en nationale culturele financiële ondersteuning een ecosysteem van schaarste en concurrentie heeft gecreëerd. Met dit initiatief, en in het licht van de bezuinigingen in de culturele sector, willen we overvloed, openheid, delen en vertrouwen omarmen. 

Foto’s door Elodie Vreeburg.

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam, Gieskes-Strijbis Fonds, Mondriaan Fonds en Oedipus Brewing.