Laden Evenementen
Screening, Dead Skin Cash

Who can afford to not sell their own skin?

Zes kunstenaars worden uitgenodigd om te reageren op de vraag “Who can afford to not sell their own skin?” door een playlist van audiovisueel materiaal samen te stellen voor dit wekelijkse programma van screenings. Het schema en de uitgenodigde kunstenaars zijn als volgt:

Dinsdag 31 januari – Mariana Penas Charrua 
Dinsdag 7 februari – Sophie Soobramanien 
Dinsdag 14 februari – Jay Tan
Dinsdag 21 februari – Nolwenn Vuillier 
Dinsdag 28 februari – G 
Dinsdag 7 maart – Henna Hyvärinen

Elke dinsdag van 18:00-19:00


Mariana Charrua is een ______toerist, kunstenaar_________ uit Portugal. 

Haar werk manifesteert zich in verschillende vormen—van schilderijen of objecten tot ann tekeningen of performances, of een vorm daartussenin. Charrua probeert dingen gelijk te schakelen en neemt ze niet als heilig maar geeft ze een symbolische lading. 

Het resultaat: onzinnige beelden die verwijzen naar dagelijkse situaties en personages (dieren) of levensbehoeften: voedsel of liefde; provocaties die vragen oproepen, geen antwoorden. Een theatrale, groteske en humoristische toon die een narratief vervaardigt en het idee van elegantie deconstrueert.

Het beeld dat dit programma presenteert is een collage tussen een internetbeeld en een foto uit haar vorige samenwerkingsvoorstelling I AM A COLUMN, een voorstelling waarbij de performers als zuilen fungeren, en daarmee dynamieken in een relatie symboliseren en met normen spelen.

Instagram: @___l0la_____


Sophie Soobramanien (b. 1995) is a British Mauritian artist living and working in Amsterdam. She is not sure what she is doing anymore. But she recently bought a 2023 year planner and this felt good. 

Instagram: @ssooooobs


Jay Tan is geboren in Londen en verhuisde in 2008 naar Nederland. Hen voltooide de MFA aan het Piet Zwart Institute in 2010 en was een resident aan de Rijksakademie in 2014/15. Vanuit Rotterdam maakt hen sculpturen en installaties, soms met video en geluid, of andere bewegende delen, vaak met een focus op huiselijke mechanica en decoratie. Hen geeft momenteel les bij de Master Artistic Research aan de KABK, Den Haag en bij Fine Arts aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam. 

Hen heeft werk getoond in Tent, Rotterdam; CACC, Parijs; Ujazdowski Castle Centre for Contemporary Art, Warschau; Ellen de Bruijne Projects en Galerie van Gelder, Amsterdam; Futura, Praag; Kunstverein, Amsterdam; Vleeshal, Middelburg; CAC, Vilnius; Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam; Hollybush Gardens, Londen; Kunstinstituut Melly, Rotterdam en RongWrong, Amsterdam. 


Nolwenn Vuillier is een beeldend kunstenaar wiens praktijk de natuur-cultuur tweedeling en de daaruit voortvloeiende gestandaardiseerde voorstelling van onze omgeving in vraag stelt. Ze werkt vaak buiten (of open het grensgebied van) traditionele tentoonstellingsruimten en zoekt naar manieren om zich met een publiek buiten het kunstlandschap bezig te houden. Momenteel is ze geïnteresseerd in speculatieve verzinsels, dialogen tussen verschillende soorten leven en druppels in stillevens.

Instagram: @nolwennvuillier


Luton, The Galaxy, The Mall. Mourning, natural death/doulaship The ‘Anti Bio’. ‘Non performers’, ‘Non Dancers’ everything that we are told we are not good at or need a qualification for. Humour x 10000000000000000000000000. Power Dynamics. FREE ART SCHOOLS. FUNDING 4 ALL. Sculptures made in a day. Care as a necessary tool. Anthropology. The internet (beware 2nd hand information and the vacuous). Some Comedians. Performance as a survival technique. Embarrassing myself. Bass players.
 Barbados.
 Semantics. Shouting in the countryside. Dancing instead of talking. My Mother and Father (RIP). Sci Fi as a survival technique. Britishness. Mental Health.
 Grinding my hips as slow as I can (Sam I love you).
 Sub woofers. Dressing up as other things.
 Joy.
 ‘Non-Artists’. Friends above the age of 70yrs old.
 Exciting poetry. My forever ongoing Death Doulaship training (Be weary of it ever being done). Keeping naval gazing in check.


Henna Hyvärinen (geboren in Iisalmi, Finland) is een kunstenaar, momenteel wonend in Amsterdam.Hyvärinen gebruikt video, performance en tekst om autofictionele verhalen te creëren. Ze gebruikt humor en haar interesse in het absurde om dichter bij thema’s te komen die anders misschien ongemakkelijk of griezelig aanvoelen. Hyvärinen maakte deel uit van collectieven en artist-run initiatieven zoals het muziekperformance duo echo+seashell, en artist-run ruimte en collectief Sorbus (2013-2020) in Helsinki. Ze studeerde in 2014 af met een MFA aan de University of the Arts in Helsinki en was in 2017-2019 reisdent aan het residentieprogramma De Ateliers in Amsterdam, waar ze samen met medebewoners Root Canal oprichtte, een nomadisch kunstenaarsinitiatief.

Instagram: @hyvarinen.henna52