Laden Evenementen
Talk, That Those Beings Be Not Being

The Alter Ego

Al vele jaren onderzoeken kunstenaars hun identiteit door alternatieve personages te verzinnen. Door middel van het alter ego, of de alternatieve ik, kan men spreken over dingen die men vaak niet openlijk kan uiten. Het wordt een manier om complexe kwesties aan te pakken, om het onuitgesprokene uit te spreken, en om de verborgen lagen in iemands eigen ik te verkennen.

In That Those Beings Be Not Being passen verschillende kunstenaars het concept van het alter ego toe en spelen ermee om het ongrijpbare, het obscure, de transitionele en metamorfe dimensies van het zelf te onderzoeken en te communiceren. Met behulp van het alter ego nemen ze de toeschouwer mee naar de zeer persoonlijke of intieme werelden van die persona’s die enkel leven in de parafictionele dimensies tussen verbeelding en realiteit.

In deze lezing zullen de kunstenaars Salim Bayri, PHILTH HAUS, en Karam Natour hun eigen artistieke praktijken delen en een dialoog aangaan over de processen en de noodzaak van het creëren van hun fictieve zelf.

Het programma wordt gemodereerd door Margarita Osipian en Fadwa Naamna.

Foto’s door Jeroen de Smalen.