Laden Evenementen
Performance, Architectures of Noise

Palindrome

In een samenwerking met kunstenaar en onderzoeker Sher Doruff onderzocht Arefeh Riahi de onzekerheid van taal en haar potentie om zich te verzetten tegen archivistische manieren van communicatie. Wat betekenen ‘beperking’ en ‘consolidatie’ in relatie tot taal? Op welke manieren manifesteren grenzen zich binnen taal? In elke vorm van taal is een proces van insluiting en uitsluiting. Bestaat er zoiets als een hefboom uitsluitend om dit proces van ‘othering’ binnen de structuur zelf te weerstaan?

Het onderzoek manifesteert zich als een constellatie van samenhangende componenten – een site-specific performance die een residu-installatie achterlaat, vergezeld door een geluidscompositie en een videoproductie. Hoewel elk onderdeel kan worden opgevat als een op zichzelf staand werk, fungeren ze ook als annotaties en een herinnering aan het samenwerkingsproces. In dit opzicht bestaan de werken ook binnen een zelfreferentiële dialoog met elkaar.

De performance op 29 juli vond plaats op een glazen grens tussen binnen en buiten, gelegen aan de ingang van de W139. Het publiek werd zo uitgebreid tot het voorbijgaande publiek, dat het werk vanaf de straat door de ramen van W139 kon bekijken.