Laden Evenementen
Talk, A Language Under My Skin

24h Centrum – Storytelling Sessions

onderdeel van 24h centrum

De mythen, folklore, verhalen en vertellingen die onze samenlevingen vormgeven en die van generatie op generatie overgaan, zijn nauw verweven met taal. Onder leiding van Sahand Sahebdivani, oprichter van Mezrab, vergezeld door Lara Ricote en Irina Koriazova, zullen in dit ochtendprogramma verhalenvertellers zich bezighouden met de thema’s en vragen die in Sadik Alfraji’s A Language Under My Skin naar voren worden gebracht. Als verhalenverteller inspireert ook Alfraji ons om te onderzoeken hoe taal ons vormt en hoe elke nieuwe taal een nieuwe vorm, een reconstructie, een nieuw begrip van de wereld betekent.

Het programma begint met koffie en een gezamenlijke wandeling door de tentoonstelling, gevolgd door Sahand en een selectie van verhalenvertellers uit de Mezrab-gemeenschap die hun verhalen met ons delen. Er zal ruimte zijn voor dialoog, gesprekken en het delen van verhalen met elkaar.

Sahand Sahebdivani is de oprichter van het cultureel centrum Mezrab, dat eerst in zijn huiskamer begon en sindsdien zijn thuis heeft gevonden aan de Veemkade (na omzwervingen langs vele andere locaties). Vandaag de dag is Mezrab een ontwikkeld cultureel centrum, een verhalenschool, en biedt het onderdak aan een breed scala aan verhalen-, muziek- en andere gesproken woord-voorstellingen. Voor dit speciale programma brengen we de Mezrab naar W139.

Foto’s door Elodie Vreeburg.