Laden Evenementen
Tentoonstelling, Turning Towards Fluidity

Turning Towards Fluidity: Tournament of the Unknown

Van 19 november tot 18 december 2022 vindt Gabriel Fontana’s Turning Towards Fluidity: A Tournament of the Unknown plaats in W139. Gedurende deze periode, die samenvalt met het WK Voetbal 2022, daagt A Tournament of the Unknown het binaire denken en de gevestigde sociale normen uit door middel van queer sportevenementen, workshops en performances.

A Tournament of the Unknown zal ons uitdagen om de manier waarop wij denken, ons gedragen en hoe we ons tot elkaar verhouden te herzien, en zo te komen tot hernieuwde opvattingen over het samenzijn in de maatschappij.

Zowel tijdens de opening als de finissage is er gelegenheid om actief deel te nemen aan het toernooi. Daarnaast zullen verschillende groepen, variërend van scholen, organisaties uit de buurt tot culturele instellingen, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de spelen die in W139 gaan plaatsvinden. Naast het toernooi zal in W139 sporthal een tentoonstelling en een publieksprogramma plaatsvinden, zodat de ruimte ook tussen de wedstrijden door wordt geactiveerd. We tonen een selectie kunstwerken en organiseren een publieksprogramma met lezingen, een filmavond en gemodereerde WK-kijksessies.

De tentoongestelde kunstwerken, waaronder installaties, textiel en videowerken, zullen ingrijpen in de sporthal en nieuwe ingangen bieden voor sport als microkosmos van de samenleving. Daarnaast hebben we een selectie kleding en accessoires samengesteld van onafhankelijke ontwerpers en kunstenaars die zich bezighouden met het snijvlak van sport en mode. Merchandise, speciaal ontworpen voor de tentoonstelling, zal ook verkrijgbaar zijn in de W139 shop.

Deelnemende kunstenaars zijn Ronnie Close, Delphine Dénéréaz, Martynas Gailiušas, Davy de Lepper, John Lucas, Claudia Rankine, Julius Thissen, Paul Whitty, Versatile Forever en Sample.CM.

Handout (pdf)

Fotografie door Zazie Stevens en Elodie Vreeburg.

Visuele identiteit door Sheona Turnbull and TAL.

Supported door VriendenLoterij Fonds, Creative Industries Fund NL, Mondriaan Fonds, City of Amsterdam en Concrete.