Laden Evenementen
Evenement, Rondleiding, Talk, Outside the Soup, Visit Each Other's Mind

Visit Afra’s & Hend’s Mind

Vraag jij je wel eens af wat er achter de schermen gebeurt bij een groepstentoonstelling? Hoe beweegt het idee van de kunstenaar tot het doek tot nog veel verder?

Visit Each Other’s Mind nodigt bezoekers uit om de kunstenaars van Outside the Soup te ontmoeten. Tijdens deze ontmoetingen ontdek je het werk en de belevingswerelden van deze makers, alsook de behind-the-scenes-processen achter Outside the Soup. Soms zal dit zijn in de vorm van een rondleiding, soms een korte lezing of artist talk. In elk van de zes Visit Each Other’s Mind evenementen zullen verschillende werken worden uitgelicht door steeds andere kunstenaars. 

Afra Eisma (woont en werkt in Amsterdam en Den Haag—zij/hen) creëert meeslepende interactieve installaties met grootschalige wandtapijten en kleurrijk keramiek. Een terugkerende methode is het gebruik van felle kleuren en speelse benaderingen om donkere emoties en ervaringen aan te spreken. Kledingstukken verhullen activistische slogans, een maag wordt een container voor gerommel, grote kleden nodigen uit om voorzichtig in op te gaan. Afra creëert ruimte voor woede, ambiguïteit en reflectie. Naast Afra’s kunstenaarspraktijk is de kunstenaar betrokken bij verschillende activistische initiatieven in Nederland. 

Hend Samir (woonachtig en werkzaam tussen Amsterdam en Cairo—she/her) werkt voornamelijk als schilder, maar gebruikt ook grafiek, mixed media en video. In haar werk legt ze lagen van verlangen, avontuur en fantasie over schijnbaar alledaagse situaties. Met acrylverf op doek bouwt ze haar scènes op als een collage, waarbij ze elementen van persoonlijke familiefoto’s of die van onbekenden, tijdschriften en internetbeelden met elkaar combineert. De schilderijen zijn portalen naar een verontrustende, alchemistische wereld. Op haar doeken komen figuren langzaam tevoorschijn – als geologische vormen die in de loop van duizenden jaren aan de oppervlakte komen, tot leven gewekt door de vloeibare druk van haar penseelstreken.

In de geest van het collaboratieve karakter van Outside the Soup nodigen we je uit om deel uit te maken van de soep. Visit Each Other’s Mind is een ruimte voor dialoog tussen makers en publiek, voor nieuwe betekenissen en persoonlijke dimensies rondom de werken.

Reserveer je ticket via de Eventbrite-pagina.
Ticket: € 5

Zondag 28 april, 15:00-16:00 — Visit Esraa’s Mind

Vrijdag 10 mei, 17:00-18:00 — Visit Kenneth’s Mind

Zondag 2 juni, 15:00-16:00 — Visit Afra’s and Hend’s Mind

Vrijdag 7 juni, 17:00-18:00  — Visit Karin’s Mind

Zaterdag 22 juni, 17:00-18:00 — Visit Marnix’s Mind

Vrijdag 5 juli, 17:00-18:00 — Visit Dagmar’s Mind

Visuele identiteit door Sheona Turnbull.