Laden Evenementen
Workshop, A Language Under My Skin

Zine-making in the Wild

The Wild is een serie bestaande uit pop-up boekwinkels en verschillende ervaringen die geïnspireerd zijn door de traditie en geschiedenis van zwarte vluchtelingen, marrons en bannelingen. The Wild is een ontmoetingsplek voor zwarte samenhorigheid die een intieme en bevrijde ruimte voor zwarte mensen wil cultiveren door middel van boeken en evenementen. 

In deze tweedelige editie van zine-making in the wild richten we ons op diaspora en migraties en onderzoeken we manieren om de vraag ‘waar kom je vandaan’ te beantwoorden op een manier die buiten de koloniale logica van grenzen en natiestaten staat. 

Wat zijn de ruimtes die jou gevormd hebben?

Elke deelnemer zal een eigen zine maken. De zines worden vervolgens samengevoegd tot één grote zine die iedereen mee naar huis kan nemen. Je wordt aangemoedigd om persoonlijke bezittingen van thuis mee te nemen (zoals tijdschriften, afbeeldingen, foto’s, etc.), maar de rest van de benodigdheden worden voorzien.

The Wild zine workshop schept bewust ruimte voor zwarte mensen en mensen van kleur om bij elkaar te komen, en onze droombeelden en wilde verbeelding tevoorschijn te toveren en te materialiseren. De voorkeur zal worden gegeven aan queer en femme, zwarte mensen en mensen van kleur. Maximaal 12 deelnemers. Na het sectieproces, zullen de deelnemers op 15 juni een bericht ontvangen.

Programma

Dag 1 – zondag 26 juni, 12u-16u: Creëren en produceren van collages 

Dag 2 – zaterdag 2 juli, 12u-16u: Riso printen en vouwen

Lunch wordt voorzien.

Bio Marly Pierre-Louis: 
Marly Pierre-Louis is een schrijver, dichter en maker uit Brooklyn, momenteel woonachtig in Amsterdam. In haar werk verkent Marly overlevings- en bevrijdingsstrategieën vanuit een zwart feministisch perspectief. Marly is een eerste generatie Haïtiaans-Amerikaanse, grote zus en moeder, en daarnaast helemaal een stier.