Laden Evenementen
Evenement, Rondleiding, Talk, Outside the Soup, Visit Each Other's Mind

Visit Esraa’s Mind

Vraag jij je wel eens af wat er achter de schermen gebeurt bij een groepstentoonstelling? Hoe beweegt het idee van de kunstenaar tot het doek tot nog veel verder?

Visit Each Other’s Mind nodigt bezoekers uit om de kunstenaars van Outside the Soup te ontmoeten. Tijdens deze ontmoetingen ontdek je het werk en de belevingswerelden van deze makers, alsook de behind-the-scenes-processen achter Outside the Soup. Soms zal dit zijn in de vorm van een rondleiding, soms een korte lezing of artist talk. In elk van de zes Visit Each Other’s Mind evenementen zullen verschillende werken worden uitgelicht door steeds andere kunstenaars. 

Esraa Elfeky (woont en werkt in Caïro—zij/haar) is een multimediakunstenaar die werkt met video, beeldhouwkunst, tekeningen, geluid en installatie. Haar werk legt de complexe relaties bloot tussen de natuurlijke wereld, het lichaam, de tijd en de stedelijke omgeving. De afgelopen vijf jaar heeft Esraa thema’s als de apocalyps, verval en wederopstanding onderzocht als een voortdurende verkenning van haar geboorteland. Het landschap van de woestijn, dat vaak over het hoofd wordt gezien, wordt zo een plek voor verbeelding, eenzaamheid, het vertellen van verhalen, en bespiegeling op zowel historische als politieke gebeurtenissen.

In de geest van het collaboratieve karakter van Outside the Soup nodigen we je uit om deel uit te maken van de soep. Visit Each Other’s Mind is een ruimte voor dialoog tussen makers en publiek, voor nieuwe betekenissen en persoonlijke dimensies rondom de werken.

Reserveer je ticket via de Eventbrite-pagina.
Ticket: € 5

Zondag 28 april, 15:00-16:00 — Visit Esraa’s Mind

Vrijdag 10 mei, 17:00-18:00 — Visit Kenneth’s Mind

Zondag 2 juni, 15:00-16:00 — Visit Afra’s and Hend’s Mind

Vrijdag 7 juni, 17:00-18:00  — Visit Karin’s Mind

Zaterdag 22 juni, 17:00-18:00 — Visit Marnix’s Mind

Vrijdag 5 juli, 17:00-18:00 — Visit Dagmar’s Mind

Visuele identiteit door Sheona Turnbull.