W139 stelt zeven weken lang haar ruimte beschikbaar voor W139 hosts… een dynamisch programma van zeven weken dat makers en initiatieven de kans biedt om nieuwe projecten of werk in ontwikkeling te presenteren. Dit initiatief dient als platform voor ontmoetingen en uitwisselingen van ideeën, met als doel bij te dragen aan het culturele ecosysteem, deze te ondersteunen en versterken.

Via een open call worden kunstenaars, ontwerpers, curatoren, mediators, collectieven, lokale initiatieven en gemeenschappen uitgenodigd om projecten en ideeën voor te stellen die voor hen urgent en relevant zijn. Het kan gaan om nieuwe werken, werk in ontwikkeling, experimenten, tijdsgebonden werken, installaties, performances, screenings, geluidswerken, workshops, bijeenkomsten, repetities, informele werk presentaties en nog veel meer.

De eerste editie van W139 Hosts… werd gelanceerd in februari 2022, als reactie op het gebrek aan ruimte voor artistieke initiatieven en experiment in Amsterdam. Het succes van deze pilot maakte snel duidelijk dat er een zeer grote behoefte is naar ruimtes om projecten aan het publiek te vertonen. Binnen slechts 10 dagen ontving W139 meer dan 250 inzendingen via onze open call, wat resulteerde in een editie van 39 dagen waarin meer dan 90 projecten werden gefaciliteerd. Deze projecten varieerden van voorstellingen en bijeenkomsten tot workshops, van repetities tot kleine tentoonstellingen. Het enthousiasme dat de eerste editie voortbracht, samen met de overweldigende positieve reacties van het publiek en artistieke gemeenschap, zorgden ervoor dat W139 Hosts… een terugkerend onderdeel van de programmering werd.

OPEN CALL IS GESLOTEN.

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam, Gieskes-Strijbis Fonds, Mondriaan Fonds en Oedipus Brewing.

W139 hosts…

8 sept – 29 okt 2023

W139 stelt zeven weken lang haar ruimte beschikbaar aan makers en initiatieven, voor nieuwe projecten en werk in ontwikkeling dat voor hen urgent en relevant is.