Laden Evenementen
Evenement, Opening, Tentoonstelling, FLUSH

FLUSH #3: Regresar al Mundo

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat de genocide in Gaza plaatsvond, en het 75 jaar geleden sinds deze begon. Ondanks alles willen we bij elkaar komen en samen zijn.

Voor deze gelegenheid zal FLUSH worden overgenomen door de Colombiaanse kunstenaar AUSENCIA, die zijn project Regresar al mundo zal presenteren. In dit project spreekt hij over ontheemding middels het verhaal van een groep vogels die gedwongen worden te verhuizen. AUSENCIA zal zowel tekst- als textielwerken tonen. Tijdens de loop van de tentoonstelling zullen we prints verkopen van AUSENCIA, gemaakt in samenwerking met Not Shit Print, om geld te verzamelen voor verschillende initiatieven die geld inzamelen voor mensen in Palestina.

Alejandro Moreno Marin (@ausencia.nada) publiceert boeken, maakt kleding, ontwerpt objecten en beschildert straten. Wat hem het meest interesseert zijn de narratieve mogelijkheden van beeld, en het verkennen van verschillende media en materialen. Momenteel maakt hij werken van textiel en gebruikt hij technieken als borduren, weven en patchwork. Zijn werk is geïnspireerd door zijn eigen gevoeligheden en persoonlijke ervaringen, door het zoeken naar het buitengewone in het dagelijks leven, door religieuze iconografie, materiële cultuur en populaire grafische productie.

FLUSH: a sudden rush of intense emotion is een samenwerking tussen Espacio Estamos Bien en W139, die groeit vanuit de toiletten van W139. FLUSH werkt als een flexibele vorm van organiseren en maken die andere manieren van samenwerking mogelijk maakt. FLUSH streeft naar interlokale relaties, waarbij Amsterdam wordt gezien als een basis vanwaar we verschillende interacties kunnen faciliteren en waarbij verbindingen worden gelegd die ons in staat stellen om afstanden te verkleinen. Verbindingen die vol vreugde, vriendelijk en gedecentraliseerd zijn en verder kijken dan de Amsterdamse kunstscene.

“¡Aves rebeldes! Hermanas, compañeras,
Cantamos por la huelga 
Que sea ahora mismo o no será nunca más
Todas juntas, aves de ciudad
palomas, torcazas, pericos
A desplegar alas y cantos”

“Rebelse vogels! Zusters, kameraden,
Wij zingen voor de staking 
Laat het nu zijn of nooit meer
Allemaal samen, vogels van de stad
Duiven, houtduiven, parkieten
Om vleugels en liederen te spreiden”