Stageposities communicatie en productie — vanaf september 2024

Vanaf september 2024 zoeken we twee studenten of afgestudeerden (woonachtig in omgeving Amsterdam) die ons team kunnen versterken als stagiair communicatie of stagiair productie. W139 is een bijzondere tentoonstellingsruimte, waar veel kunst ter plekke gemaakt wordt en we samenwerken met kunstenaars aan nieuwe presentaties en publieksprogramma’s. Je zit daardoor dus dicht op het ‘vuur’, wat de stage leuk en leerzaam maakt en je maakt kennis met veel praktijken en leert veel mensen kennen.

W139 hecht grote waarde aan diversiteit binnen haar organisatie. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst of cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Mocht je interesse hebben om te solliciteren stuur dan voor 24 juli 2024 je CV en motivatiebrief naar info@w139.nl met als onderwerp “Sollicitatie Stage Communicatie” of “Sollicitatie Stage Productie.”

Stagiair(e) communicatie (M/V/X)

Wie zoeken we?
We zoeken een student die werkervaring wil opdoen binnen de opleiding gedurende 6 maanden, voor 3 dagen per week, waarvoor we een stagevergoeding kunnen aanbieden. Verder is het belangrijk dat je bekend bent met communicatiemanagement (Instagram, Mailchimp, WordPress) en dat je tekstueel sterk bent in zowel Nederlands als Engels.

We hebben geen voorkeur voor studierichtingen. Eerdere stagiaires kwamen van diverse opleidingen: van communicatiestudies, filosofie en wijsbegeerte tot kunstacademies. We vinden het waardevol wanneer je vanuit een niet culturele studie besluit kennis op te doen in een kunstomgeving. We spreken zowel Engels als Nederlands binnen ons team, met de kunstenaars en samenwerkingspartners. Het is belangrijk dat je je goed in beide talen kunt uitdrukken.

Werkzaamheden
Binnen je stageperiode zal je meewerken aan de communicatie aspecten van tentoonstellingen en evenementen. Er lopen vaak meerdere campagnes op hetzelfde moment, waardoor geen dag hetzelfde is. We werken in een klein team waarin je zal meewerken en meedenken op gelijkwaardig niveau.

Het takenpakket bestaat onder andere uit: 

— Online platforms bijwerken: website bijwerken (WordPress), nieuwsbrieven voorbereiden en versturen (Mailchimp), kleine archiveringswerkzaamheden op website;

— Beheer van sociale media: Instagram bijwerken, content creation, captions schrijven, foto’s selecteren, analytics;

— Promotiecampagnes: assisteren bij het plannen en uitvoeren van promotiecampagnes, hulp bij grafisch ontwerp, drukken en distribueren van PR-materiaal, organisatie, budgetbeheer;

— Schrijven, editen en vertalen: assisteren bij het copyediten van curatoriële teksten, schrijven van promotionele teksten voor online en offline uitingen, vertalen EN-NL of NL-EN (wanneer je beide talen beheerst);

— In-situ productieondersteuning tijdens tentoonstellingen en publieksprogramma: frontdesk, ondersteuning documentatie, publieksondersteuning, W139 shop, barcoördinatie;

— Secretariële werkzaamheden: Contacten onderhouden met externe partners, vergaderingen opzetten, notuleren, kantoormanagement (waaronder telefoons beantwoorden, e-mails beantwoorden/doorsturen), communicatieagenda beheren, kleine archiveringswerkzaamheden.

Een nieuwsgierige en leergierige houding vinden we belangrijk, de stage krijgt in samenspraak met jou meer focus op de gebieden waarin je je graag wilt ontwikkelen of die je juist wilt ontdekken. Als stagiair betrekken wij je bij alle processen en verdelen we werkzaamheden en taken in overleg. Je werktijden zullen grotendeels in samenspraak worden vastgesteld naar jouw beschikbaarheid en ons programma. Het kan zijn dat je soms in de avond moet werken of in het weekend aanwezig moet zijn.

Stagiair(e) productie (M/V/X)

Wie zoeken we
We zoeken een student die werkervaring wil opdoen binnen de opleiding gedurende 6 maanden op het vlak van productie , voor 3 dagen per week, waarvoor we een stagevergoeding kunnen aanbieden. We hebben geen voorkeur voor studierichtingen. Eerdere stagiaires kwamen van diverse opleidingen: van communicatiestudies, filosofie en wijsbegeerte tot kunstacademies. We vinden het waardevol wanneer je vanuit een niet culturele studie besluit kennis op te doen in een kunstomgeving. We spreken zowel Engels als Nederlands binnen ons team, met de kunstenaars en samenwerkingspartners. Het is belangrijk dat je je goed in beide talen kunt uitdrukken.

Werkzaamheden
Je helpt mee met alledaagse taken op kantoor, maar staat ook op de vloer, en soms ook op grote hoogte in onze 8 meter hoge achterzaal. We werken in een kleine organisatie waarin aanpakken en samenwerking op een gelijkwaardig niveau gewaardeerd wordt. Evenementen zijn onderdeel van het tentoonstellingsprogramma waaraan je meewerkt, zoals lezingen, film- en performance avonden of workshops. Het streven is dat je leert hoe je producties opzet, uitvoert en afrondt. In de maanden dat je bij ons zult werken hebben we twee tentoonstellingen met een veelzijdig publieksprogramma en veel verschillende kunstenaars waarin je deze taken in een praktijkgerichte omgeving kan leren. 

Het takenpakket bestaat onder andere uit: 

— Het coördineren van vrijwilligers: werving, selectie, contact, roosteren, handleidingen opstellen, budget beheer, organiseren van bijeenkomsten en het coördineren en aansturen van de vrijwilligers tijdens de tentoonstellingen; 

— Afstemming met betrokken makers en initiatieven voor de tentoonstellingen: De twee tentoonstellingen die zullen plaatsvinden tijdens de stage periode zullen we veel verschillende kunstenaars in huis hebben. Hiervoor is goede afstemming en planning belangrijk;

— Ondersteuning (pre)productie van tentoonstellingen en publiek programma: offertes aanvragen, productieplanningen, materiaalonderzoek, locatie-onderzoek, management gastenlijst, inkoop materiaal en techniek; 

— In-situ productionele ondersteuning tijdens tentoonstellingen en publiek programma: artist handling, coördinatie kunstmarkt, publieksbegeleiding, box office en ticketing, bar coördinatie, coördinatie catering, pick-ups etc; 

— Het plannen en coördineren van kunst- en materiaaltransporten; 

— Secretariële werkzaamheden: het organiseren van vergaderingen, notuleren, kantoormanagement (o.a. telefoon aannemen, e-mails beantwoorden/doorsturen, inkoop kantoormateriaal), (online) winkel bevoorrading en -verkoop.

Een nieuwsgierige en leergierige houding vinden we belangrijk, de stage krijgt in samenspraak met jou meer focus op de gebieden waarin je je graag wilt ontwikkelen of die je juist wilt ontdekken. Als stagiair betrekken wij je bij alle processen en verdelen we werkzaamheden en taken in overleg. Je werktijden zullen grotendeels in samenspraak worden vastgesteld naar jouw beschikbaarheid en ons programma. Het kan zijn dat je soms in de avond moet werken of in het weekend aanwezig moet zijn.