Publieksprogramma Tournament of the Unknown

18 november, 19:00-22:00
Opening Turning Towards Fluidity: Tournament of the Unknown

Tijdens de opening  gaan de deuren open om 19:00 en beginnen we om 19:30 met een inleiding door kunstenaar en initiatiefnemer Gabriel Fontana, curator Margarita Osipian en onze MC voor de avond, Joana Cavaco. Vervolgens beginnen we het tournament met een uniek optreden van Queer Choir Amsterdam, waarna Kexin Hao zal volgen met een enerverende opwarming die ons zal klaarstomen voor de spelen die speciaal door Gabriel zijn ontworpen. snufkin zal de avond muzikaal begeleiden.

Om 20:30 beginnen we met het toernooi. Je kunt meedoen als speler of je kunt het toernooi bekijken vanaf de tribune en de speler aanmoedigen. We zullen Multiform, Fluid Field en Sonic Crosse spelen. In Multiform zijn aanpasbare uniformen het hart van het spel, en verstoren deze de traditionele aspecten van stabiele teams. In Fluid Field krimpt en groeit het sportveld in een veelvoud van vormen door middel van laser mapping technieken. In Sonic Crosse, een herziene versie van de traditionele sport Lacrosse, produceren speciaal ontworpen rackets met sensoren een generatieve soundscape dat luisteren centraal stelt in het spel.

29 november, 19:00-22:00
The Platform Presents Iran vs USA

Een gesprek met onderzoeker Nathanja van den Heuvel en Gabriel Fontana. Tijdens dit gesprek zullen zij hun bevindingen uit het Multiform project en hun gezamenlijke onderzoek naar sport en queer pedagogies toelichten. Dit wordt gevolgd door een live screening van de WK voetbalwedstrijd Iran vs USA. The Platform zal de wedstrijd bemiddelen, en zelfs ontregelen, door het aanbrengen van audiovisuele lagen. Twee DJ’s doen een DJ Versus waarin ze strijden tegen elkaar en back to back spelen. Moody Mehran is een Iraanse DJ en Claire Clover komt uit de VS. Tijdens de DJ versus experience zal er een live augmented visual overlay aangebracht worden over de WK-wedstrijd.

The Platform wil, zoals hun naam al aangeeft, een platform geven aan dingen die er toe doen. Ze kozen voor een screening van de WK wedstrijd Iran vs USA als reactie op en ondersteuning van de revolutie in Iran. Dit evenement is non-profit, en van elk ticket gaat 2 euro naar de Iraanse organisatie Jina Collective. — Koop je ticket hier.

8 december, 20:00-21:30
Power Plays

Tijdens dit avondvullende filmprogramma vertonen we drie werken die zich bezighouden met de geopolitieke, technologische en ruimtelijke voorwaarden van sportculturen – waarbij we de Power Plays in en buiten het stadion met elkaar in gesprek brengen. Sports Arenas (series), 2000-2004 van Pia Lindman onderzoekt hoe de omgeving van het stadion zich verhoudt tot de sociale interactie die het zou moeten huizen. In The Ball, The Field, The Arena neemt Florian van Zandwijk het voetbalspel—de grootste geglobaliseerde manifestatie van georganiseerd spel—als metafoor voor de onlosmakelijke relatie die de mens heeft met cultuur, spel en onze technologische ontwikkelingen. En More out of Curiosity van Ronnie Close richt zich op de fanatieke voetbalsupporters van Egypte, de Ultras, in hun rol als een van de hoofdrolspelers in politieke debatten. — Koop je ticket hier.

9 december 19:30-22:00
Spectacle of Sports

Kom langs bij W139 om de kwartfinales van het WK te kijken met bemiddeling door kunstenaar en onderzoeker Florian van Zandwijk. Een voetbalstadion is tegelijkertijd een microkosmos en een uitvergroting van de maatschappij waar het middenin staat. Omringd door een TV-studio set-up zal Florian een voor- en nacompetitie analyse doen waarin hij het gebruik van technologie in en rond voetbal koppelt aan een bredere politieke, maatschappelijke en culturele context. Deze performance-lecture is de eerste manifestatie van zijn nieuwste onderzoek naar dataverzameling, surveillance, media-aandacht en de effecten van technologie binnen de voetbalsport. — Gratis entree.

18 december, 14:00-18:00
Slotmanifestatie van Turning Towards Fluidity: Tournament of the Unknown

Tijdens dit evenement worden drie spelen gespeeld: Sonic Crosse, Multiform en Anonymous Allyship. In Anonymous Allyship creëert anonimiteit een situatie waarin spelers niet weten wie bij hun team hoort als een onderzoek naar het gevoel van saamhorigheid en de manieren waarop mensen in een groep presteren. Joana Cavaco zal onze MC zijn, er zal muzikale begeleiding zijn van snufkin, een opwarm-performance van Kexin Hao en Queer Choir Amsterdam zal een maand van toernooien afsluiten met een uniek optreden.

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

practical information

19 November until 18 December 2022
Tuesday to Sunday 12:00-18:00