STAGIAIR(E) COMMUNICATIE (M/V/X)—vanaf september

W139 is een bijzondere tentoonstellingsruimte, waar veel kunst ter plekke gemaakt wordt en we samenwerken met kunstenaars aan nieuwe presentaties en publieksprogramma’s. Je zit daardoor dus dicht op het ‘vuur’, wat de stage leuk en leerzaam maakt en je maakt kennis met veel praktijken en leert veel mensen kennen.

Wie zoeken we?
We zoeken een student die werkervaring wil opdoen binnen de opleiding gedurende 6 maanden, voor 3 dagen per week, waarvoor we een stagevergoeding kunnen aanbieden. Verder is het belangrijk dat je bekend bent met communicatiemanagement (Instagram, Facebook en WordPress) en dat je tekstueel sterk bent in zowel Nederlands als Engels.

De nadruk bij deze stage zal liggen op twee programma’s in het najaar die een sterk community element hebben. Met W139 hosts… stellen wij in september en oktober onze ruimte beschikbaar voor projecten van kunstenaars, ontwerpers, curatoren, bemiddelaars, collectieven en lokale initiatieven. De Art Market (medio november – medio december) is een project van Farida Sedoc waarin we en discursieve ruimte en marktomgeving creëren om over de “geef en neem”-dynamiek van de kunsteconomie uit te wisselen, kennis te delen en te leren over manieren van bestaan onder precaire omstandigheden.

We hebben geen voorkeur voor studierichtingen. Eerdere stagiaires kwamen van diverse opleidingen: van communicatiestudies, filosofie en wijsbegeerte tot kunstacademies. We vinden het waardevol wanneer je vanuit een niet culturele studie besluit kennis op te doen in een kunstomgeving. We spreken zowel Engels als Nederlands binnen ons team, met de kunstenaars en samenwerkingspartners. Het is belangrijk dat je je goed in beide talen kunt uitdrukken.

Werkzaamheden
Binnen je stageperiode zal je meewerken aan de communicatie aspecten van tentoonstellingen en evenementen. Er lopen vaak meerdere campagnes op hetzelfde moment, waardoor geen dag hetzelfde is. We werken in een klein team waarin je zal meewerken en meedenken op gelijkwaardig niveau. Je takenpakket is divers: van het schrijven van teksten en het creëren van content voor onze social mediakanalen tot het contact onderhouden met externe partners en het meedenken over verspreiding van PR materiaal.

Een nieuwsgierige en leergierige houding vinden we belangrijk, de stage krijgt in samenspraak met jou meer focus op de gebieden waarin je je graag wilt ontwikkelen of die je juist wilt ontdekken. Als stagiair betrekken wij je bij alle processen en verdelen we werkzaamheden en taken in overleg. Je werktijden zullen grotendeels in samenspraak worden vastgesteld naar jouw beschikbaarheid en ons programma. Het kan zijn dat je soms in de avond moet werken of in het weekend aanwezig moet zijn.

W139 hecht grote waarde aan diversiteit binnen haar organisatie. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst of cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Deadline
De deadline is het sturen van je CV en motivatiebrief is 1 juli 2023.

Contact
Mocht je interesse hebben om te solliciteren stuur dan je CV en motivatiebrief naar info@w139.nl met als onderwerp “Sollicitatie Communicatie Stage”.