WHO’S GOING TO DIE IF I KILL MY SELF?

EMIRHAKIN

28 & 30 October & 5, 12, 14, 28 November & 12 december | 15 – 17h

Koop hier tickets!

Over dit evenement

WHO’S GOING TO DIE IF I KILL MY SELF? is een video, performance en sculpturale installatie geïnspireerd door EMIRHAKIN’s ervaring in, en terugkijkend op, het Turkse leger. Met zijn eigen ervaring van de dienstplicht als uitgangspunt, in relatie tot zijn queer identiteit, maken deze installatie en performance de onderdrukkende structuren zichtbaar die hij moest ondergaan – ze tonen de sociale camouflage waaraan hij zich moest blootstellen. Het werk, dat binnen deze opstelling een nieuwe vorm aanneemt, zal worden gepresenteerd als een permanente installatie en wordt geactiveerd door een aantal terugkomende performances waarin EMIRHAKIN de institutionele en sociale grenzen die hem werden opgelegd, reciteert, opnieuw uitbeeldt en opnieuw tegenkomt. Deze performances, die tijdens de tentoonstellingsperiode zeven keer zullen plaatsvinden, zijn van essentieel belang voor het werk. Het geeft een gelaagde betekenis wanneer het wordt uitgevoerd door het lichaam van de kunstenaar. In deze nieuwe versie van de performance, die voortbouwt op het origineel, zal EMIRHAKIN zich bezighouden met de kruising tussen doodsrituelen in de islam en de mystieke uitdrukking van het islamitische geloof, het soefisme, en hoe dit het ‘sterven voor je sterft’ betekenis geeft.

Pas op! Schokkende inhoud tijdens de performance: Fysiek geweld/pornografie die kijkers als storend kunnen ervaren. De voorstelling is bedoeld voor een volwassen publiek. Voorzichtigheid van de kijker wordt aangeraden.

EMIRHAKIN is een kunstenaar die werkt met tekst, performance en videokunst. Hij onderzoekt de Zelf als een illusie die wordt bewapend door een constellatie van karakters gegeven door anderen om de vraag te beantwoorden: wie is EMIRHAKIN?

CREDITS

Kostuum door GmBH
Decorbouw door Mylan Hoezen

Sound Design door Yara Said a.k.a. noisediva

Facecasting door Sanne Visscher en Lawrence Kelatow

Zeefdruk door Brent Dahl

Publicatie gedrukt door Drukkerij Raddraaier SSP

Met speciale dank aan Nagaré Willemsen en Serhat Işık

TOEGANG

W139 verandert haar toelatingsbeleid om een principe van solidariteit op een nieuwe manier te verkennen: Pay-it-forward. Deze nieuwe stap is onderdeel van een duurzaam plan om een diversiteit aan financieringsbronnen voor W139 te creëren. Bij een bezoek aan W139 kost een entreeticket €3, maar je kunt €6, €9 of meer betalen. Een pay-it-forward voor iemand in de gemeenschap die ook kunst wil zien of mee wil doen aan evenementen, maar het financieel minder goed heeft.

Community Ticket
Dit ticket is voor de leden van de gemeenschap die het entreegeld van €3 niet kunnen betalen.
Iemand anders heeft een community ticket gekocht om dit ticket te financieren.

Ticket voor jezelf | 3 Euro
Dit ticket is voor jezelf

Ticket voor jezelf + 1 Community Ticket | 6 Euro
Dit ticket is voor jezelf en voor een persoon in de gemeenschap

Ticket voor jezelf + 2 Community Tickets | 9 Euro
Dit ticket is voor jezelf en voor twee personen in de gemeenschap

Toegangskaarten voor de tentoonstelling zijn te koop bij de ingang van W139.
Online tickets zijn alleen voor het publieke programma en evenementen.