The Alter Ego

Karam Natour, Salim Bayri and PHILTH HAUS

28 October | 19.30 – 21h

Koop hier tickets!

Al vele jaren onderzoeken kunstenaars hun identiteit door alternatieve personages te verzinnen. Door middel van het alter ego, of de alternatieve ik, kan men spreken over dingen die men vaak niet openlijk kan uiten. Het wordt een manier om complexe kwesties aan te pakken, om het onuitgesprokene uit te spreken, en om de verborgen lagen in iemands eigen ik te verkennen.

In ‘That Those Beings Be Not Being’ passen verschillende kunstenaars het concept van het alter ego toe en spelen ermee om het ongrijpbare, het obscure, de transitionele en metamorfe dimensies van het zelf te onderzoeken en te communiceren. Met behulp van het alter ego nemen ze de toeschouwer mee naar de zeer persoonlijke of intieme werelden van die persona’s die enkel leven in de parafictionele dimensies tussen verbeelding en realiteit.
In deze lezing zullen de kunstenaars Salim Bayri, PHILTH HAUS, en Karam Natour hun eigen artistieke praktijken delen en een dialoog aangaan over de processen en de noodzaak van het creëren van hun fictieve zelf.

Het programma wordt gemodereerd door Margarita Osipian en Fadwa Naamna.

PHILTH HAUS is een collectief van 6 trans-entiteiten die door hun oprichter, ANDRA, naar voren komen. Het is een materiële activering van het immateriële, een proces van transsubstantiatie. Elke entiteit begeleidt ANDRA om installaties, performances en geluid te produceren die tijdelijke belichamingen zijn van één of, minder vaak, meerdere entiteiten. Het is dus heiligheid verlenen aan materialen, voorwerpen en systemen die in staat zijn om intelligenties en energieën te bevatten. Recente materialen zijn onder meer oestrogene algen, tektonische omvormers, AI-programma’s, persoonlijk bloed en geluid. Gezien het feit dat dit een proces is van verfijning van belichaming, is elke entiteit geworteld in een essentiële trans-ervaring.

Salim Bayri is een kunstenaar geboren en getogen in Casablanca en gevestigd in Amsterdam.

In zijn praktijk werkt Karam Natour als een sjamaan, waarbij hij zijn kunst gebruikt als een instrument voor spirituele communicatie. Sinds 2014 ‘co-creëert’ Natour met verschillende entiteiten die hij via zijn fysieke lichaam kanaliseert. Door middel van mystiek, spiritualiteit en surrealisme, onderzoeken zijn projecten op kritische wijze de culturele en taalkundige veelheden waarin hij is opgegroeid.

TOEGANG

W139 verandert haar toelatingsbeleid om een principe van solidariteit op een nieuwe manier te verkennen: Pay-it-forward. Deze nieuwe stap is onderdeel van een duurzaam plan om een diversiteit aan financieringsbronnen voor W139 te creëren. Bij een bezoek aan W139 kost een entreeticket €3, maar je kunt €6, €9 of meer betalen. Een pay-it-forward voor iemand in de gemeenschap die ook kunst wil zien of mee wil doen aan evenementen, maar het financieel minder goed heeft.

Community Ticket
Dit ticket is voor de leden van de gemeenschap die het entreegeld van €3 niet kunnen betalen.
Iemand anders heeft een community ticket gekocht om dit ticket te financieren.

Ticket voor jezelf | 3 Euro
Dit ticket is voor jezelf

Ticket voor jezelf + 1 Community Ticket | 6 Euro
Dit ticket is voor jezelf en voor een persoon in de gemeenschap

Ticket voor jezelf + 2 Community Tickets | 9 Euro
Dit ticket is voor jezelf en voor twee personen in de gemeenschap

Toegangskaarten voor de tentoonstelling zijn te koop bij de ingang van W139.
Online tickets zijn alleen voor het publieke programma en evenementen.