Pizzas for the People – Filmvertoning en pizzaparty

Nov 26 | 18.00 – 20.00

Hwang Kim

Koop hier tickets!

Over dit evenement:

We vertonen Hwang Kim’s “Pizzas for the People” (2013) en de documentaire video over de totstandkoming van de film. Naar aanleiding van de video organiseren we onze eigen speciale pizzaparty!

Noord-Korea is een van de meest cultureel geïsoleerde landen ter wereld. Om de nationale identiteit te beschermen tegen wat wordt gezien als mogelijk corrumperende invloeden van buitenaf, controleert de regering streng alle media. Toen de onlangs overleden leider Kim Jong-il echter besloot dat de beschikbaarheid van pizza voor de rijke politieke elite van nationaal belang was, leidde dat tot de opening van de allereerste Noord-Koreaanse pizzeria. Als reactie daarop liet kunstenaar Hwang Kim Chinese smokkelaars een instructie-DVD voor het maken van pizza’s Noord-Korea binnensmokkelen (aangezien DVD-spelers wijdverbreid zijn in Noord-Koreaanse huizen), waar deze zou worden beschouwd als illegale propaganda. Pizzas for the People is een kritische verkenning van hoe design op een speelse manier kan bijdragen en invloed kan hebben op een sociaal en cultureel niveau, waarbij een ideologische status quo subtiel wordt uitgedaagd.

Het avondprogramma bestaat uit een ‘make-your-own pizza party’ en vertoningen van Hwang Kim’s Pizzas for the People en de documentaire video over het maken van de film.

Kunstenaar Bio:

Hwang Kim is een ontwerper die zich beweegt op de grens van toegepast design en pleit voor design dat zich verzet tegen de autoriteit en terughoudendheid van een coherent techno-global systeem. In zijn interdisciplinaire activiteiten houdt hij zich bezig met de grofheid van repressieve logica, het beeld van zinloosheid en komedie in de werkelijkheid.

Veel van zijn werken, zoals CCTV Chandelier waarin hij door de straten liep met 360-graden CCTV’s en Pizzas for the People waarin hij kooklessen voor pizza’s naar Noord-Korea smokkelde, zijn tentoongesteld, uitgevoerd en vertoond op een aantal plaatsen, waaronder het Barbican Center in Londen, het Israel Museum in Jeruzalem en Festival B:om Seoul, maar ook in Japan, China, Macau, Nederland, België, Zwitserland, Frankrijk, Ierland, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Egypte, en Zuid-Afrika. Momenteel werkt Kim als assistent-professor aan het Ulsan Institute of Science and Technology (UNIST)

TOEGANG | €9

Toegangskaarten voor de tentoonstelling zijn te koop bij de ingang van W139.
Online tickets zijn alleen voor het publieke programma en evenementen.