Pastegh – Fruit Leather and Undulating Storytelling

Veronika Babayan

13 november | 15 – 17h

Koop Hier Tickets!

Doe mee op zaterdag 13 november voor een vruchtvolle workshop onder leiding van Veronika Babayan. De workshop bestaat uit bekijken, luisteren, herinneren en samen onze handen gebruiken. Er zal een golvend, non-lineair verhaal zijn en lezingen door Veronika, maar ook collectief snijden, koken en tekenen. Deelnemers zullen leren hoe fruitleer wordt gemaakt – in de Kaukasus en het Midden-Oosten ook bekend als pastegh, pestil, lavashak, tklapi, amerdeen. Iedereen krijgt een eigen stukje pastegh (fruitleer) waarop ze kunnen tekenen/schrijven met eetbare inkt. Er is ook de optie om symbolen in je stukje te laten lasergraveren. Als je de voorkeur geeft aan lasergraveren, vragen we je om voor 13 november een digitaal bestand te sturen naar margarita@w139.nl. Lees de bestandsvereisten hieronder zorgvuldig door.

In Veronika Babayans installatie “Sour Counterfeits” wordt de Armeense traditie van het maken van fruitleer gezien als een geheugensteun voor het behoud van cultuur. Sour Counterfeits put uit een groter collectief geheugen en doet dienst als een vat waardoor ontspoorde getuigenissen van trans-generationele trauma’s circuleren over territorium, taal en burgerschap heen.

Bestandsvereisten voor lasergravure:
– Formaat: JPEG
– Alleen zwart-wit (zwart op witte achtergrond)
– Afmetingen: Vierkant (1000x1000px)
– Opmerking: zeer dunne lijnen of details kunnen onzichtbaar worden

Reservering verplicht. Max 10 deelnemers.

Kunstenaars bio:

Veronika Babayan is een kunstenaar, schrijver en pedagoog, die geïnteresseerd is in pedagogieën en praktijken die de voortdurende productie van een nationale identiteit beïnvloeden. Babayan werkt met collectieve herinneringen die alternatieve verhalen bieden voor die van de mainstream geschiedenissen. Door gebruik te maken van traditionele vrouwenpraktijken en deze te bezielen, benadrukt ze de rol van feminisme in het ondermijnen van de hegemoniale autoriteit in het patriottische geheugen. Babayan zoekt naar manieren waarop antagonistische geschiedenissen, zoals de Armeens-Turkse, met elkaar in transnationaal verband interageren door bestaande culturele elementen, tekens en symbolen te lenen om nieuwe ruimtes te creëren voor interterritoriale saamhorigheid.

TOEGANG

W139 verandert haar toelatingsbeleid om een principe van solidariteit op een nieuwe manier te verkennen: Pay-it-forward. Deze nieuwe stap is onderdeel van een duurzaam plan om een diversiteit aan financieringsbronnen voor W139 te creëren. Bij een bezoek aan W139 kost een entreeticket €3, maar je kunt €6, €9 of meer betalen. Een pay-it-forward voor iemand in de gemeenschap die ook kunst wil zien of mee wil doen aan evenementen, maar het financieel minder goed heeft.

Community Ticket
Dit ticket is voor de leden van de gemeenschap die het entreegeld van €3 niet kunnen betalen.
Iemand anders heeft een community ticket gekocht om dit ticket te financieren.

Ticket voor jezelf | 3 Euro
Dit ticket is voor jezelf

Ticket voor jezelf + 1 Community Ticket | 6 Euro
Dit ticket is voor jezelf en voor een persoon in de gemeenschap

Ticket voor jezelf + 2 Community Tickets | 9 Euro
Dit ticket is voor jezelf en voor twee personen in de gemeenschap

Toegangskaarten voor de tentoonstelling zijn te koop bij de ingang van W139.
Online tickets zijn alleen voor het publieke programma en evenementen.