8,8 kilometer – A walk from W139 to Four Sisters

Müge Yilmaz

24 oktober | 13 – 19u

Koop hier tickets!

Over dit evenement

Four Sisters is een openbare tuin en een community project geïnitieerd door Marija Šujica, Müge Yilmaz, en The Beach i.s.m Iris Dik. Op een stuk grond van 45m x 45m, gehuurd van Gemeente Amsterdam in Nieuw West, groeit sinds het voorjaar een doolhof van verschillende eetbaare planten. Het project startte op 1 mei 2021, met het zaaien van de eerste zaden en jonge boompjes, en zal tot half oktober duren. Four Sisters neemt de eeuwenoude landbouwmethode Milpa als leermethode om het idee van ondersteuning te cultiveren en te oefenen met toebehoren in plaats van bezitten, om zo een gemeenschap van verrijkte saamhorigheid te creëren. Four Sisters brengt mensen samen om te leren voedsel te verbouwen op een wederzijds ondersteunende manier; te zorgen voor ons lichaam terwijl we zorgen voor het land; een punt te maken van biodiversiteit en zaadbronnen; en nieuwe lokale netwerken te genereren tussen kunstenaars, boeren, permaculturisten, en bewoners terwijl ze al doende leren.

In samenwerking met W139 hebben Müge Yilmaz en Farah Rahman een participatieve wandelperformance geïnitieerd van het pand van W139 (Warmoesstraat, Centrum) naar het pand van Four Sisters (Tom Schreursweg, Nieuw West). Deze langzame wandeling van het centrum naar de rand van de stad zal begeleid worden door een gids, gespecialiseerd in wilde planten en kruiden in stedelijke omgevingen, en we zullen onderweg kleine porties wilde planten foerageren. De route, ongeveer 8,8 km lang, zal door de parken en ‘groene ruimtes’ van Amsterdam gaan. De wandeling is bedoeld als een ruimte om collectief te leren en kennis te delen over de ruimtes waar we doorheen lopen en de planten die we onderweg tegenkomen. Eenmaal bij de Four Sisters zullen we meer leren over de tuin en Müge’s ervaringen, en zullen we kijken naar de zonsondergang en samen eten bij het vuur (met onze geoogste kruiden).

Draag comfortabele en weersbestendige kleding om te wandelen en voor langere tijd buiten te zijn.

In haar werk onderzoekt Müge Yilmaz de paradoxen rond het concept van bescherming met een focus op gemeenschap, overleven en geloof (religie). Door middel van performances, foto’s en installaties creëert ze meeslepende atmosferen geïnspireerd door feministische sciencefiction. Volgens het concept van drie ecologieën voor het observeren van de mentale (subjectieve), maatschappelijke en aan milieu gerelateerde ontwikkelingen in een parallelle methode, gebruikt ze beeld en performance als instrumenten voor het voorstellen van potentiële toekomsten. Door bescherming als gemene deler te houden, creëert haar onderzoek ideeën over behoud en schaarste. Ze zoekt voortdurend naar trigger points in de vorm van visuele manifestaties die onbewuste reacties en reflexen uitlokken.

Farah Rahman is een mixed media kunstenaar die werkt met levende (ol-factory) archiefmaterialen zoals planten en andere organische materialen. Farah’s neiging om artistiek te verzamelen en te documenteren is vergelijkbaar met het werk van een etnograaf die volkeren en culturen analyseert door veldonderzoek en veldopnames. Ze streeft ernaar om remixing media technieken te gebruiken als een onderzoeksinstrument.

TOEGANG

W139 verandert haar toelatingsbeleid om een principe van solidariteit op een nieuwe manier te verkennen: Pay-it-forward. Deze nieuwe stap is onderdeel van een duurzaam plan om een diversiteit aan financieringsbronnen voor W139 te creëren. Bij een bezoek aan W139 kost een entreeticket €3, maar je kunt €6, €9 of meer betalen. Een pay-it-forward voor iemand in de gemeenschap die ook kunst wil zien of mee wil doen aan evenementen, maar het financieel minder goed heeft.

Community Ticket
Dit ticket is voor de leden van de gemeenschap die het entreegeld van €3 niet kunnen betalen.
Iemand anders heeft een community ticket gekocht om dit ticket te financieren.

Ticket voor jezelf | 3 Euro
Dit ticket is voor jezelf

Ticket voor jezelf + 1 Community Ticket | 6 Euro
Dit ticket is voor jezelf en voor een persoon in de gemeenschap

Ticket voor jezelf + 2 Community Tickets | 9 Euro
Dit ticket is voor jezelf en voor twee personen in de gemeenschap

Toegangskaarten voor de tentoonstelling zijn te koop bij de ingang van W139.
Online tickets zijn alleen voor het publieke programma en evenementen.