STAGIAIR(E) PRODUCTIE (M/V/X)

Binnenkort mogen wij onze tentoonstellingsruimte eindelijk weer openen en werken we weer samen met kunstenaars en de artistieke kerngroep aan nieuwe presentaties en publieksprogramma’s. W139 is een bijzondere tentoonstellingsplek, waar veel kunst ter plekke gemaakt wordt. Je zit daardoor dus dicht op het ‘vuur’, wat de stage leuk en leerzaam maakt en je maakt kennis met veel praktijken en leert veel mensen kennen.

Wie zoeken we
We zoeken een student die werkervaring wil opdoen binnen de opleiding gedurende 6 maanden, voor 4 dagen per week, waarvoor we een stagevergoeding kunnen aanbieden.

We hebben geen voorkeur voor studierichtingen. Eerdere stagiairs kwamen van diverse opleidingen: van communicatiestudies, filosofie en wijsbegeerte tot kunstacademies. We vinden het waardevol wanneer je vanuit een niet culturele studie besluit kennis op te doen in een kunstomgeving. We spreken zowel Engels als Nederlands binnen ons team, met de kunstenaars en samenwerkingspartners. Het is belangrijk dat je je goed in beide talen kunt uitdrukken.

Werkzaamheden
Je helpt mee met alledaagse taken op kantoor, maar staat ook op de vloer, en soms ook op grote hoogte in onze 8 meter hoge achterzaal. We werken in een kleine organisatie waarin aanpakken en samenwerking op een gelijkwaardig niveau gewaardeerd wordt. Evenementen zijn onderdeel van het tentoonstellingsprogramma waaraan je meewerkt, zoals lezingen, film- dans- en performance avonden. Het streven is dat je leert hoe je producties opzet, uitvoert en afrondt. Verder verricht je deels lichte secretariële werkzaamheden verricht (o.a. telefoon aannemen, e-mails beantwoorden/doorsturen, notulen schrijven).

Een nieuwsgierige en leergierige houding vinden we belangrijk, de stage krijgt in samenspraak met jou meer focus op de gebieden waarin je je graag wilt ontwikkelen of die je juist wilt ontdekken. Als stagiair betrekken wij je bij alle processen en verdelen we werkzaamheden en taken in overleg. Je werktijden zullen grotendeels in samenspraak worden vastgesteld naar jouw beschikbaarheid en ons programma. Het kan zijn dat je soms in de avond moet werken of in het weekend aanwezig moet zijn.

W139 hecht grote waarde aan diversiteit binnen haar organisatie. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst of cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Mocht je interesse hebben om te solliciteren stuur dan je CV en motivatiebrief naar info@w139.nl met als onderwerp “Sollicitatie Productie Stage”.

Kees Boevé, Marcel van den Berg

Groepstentoonstelling, Ampersands, 2019
Foto: Ernst van Deursen