People’s Forum

Een tentoonstelling van Farida Sedoc

People’s Forum, de eerste solotentoonstelling van Farida Sedoc, onderzoekt de voorwaarden voor kunst als middel voor bestaan en als instrument voor verandering. Sedoc vertrekt vanuit haar eigen precaire ervaringen als kunstenaar om nieuwe vormen van collectiviteit te verkennen. De tentoonstelling belicht historische en actuele stemmen van diasporische en transnationale gemeenschappen, gaat in op verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid en geeft handvatten voor emancipatie.

De punk-, reggae- en hiphopesthetiek in haar werk contrasteert met de beeldtaal van de mainstream media. Het hergebruiken van dit visuele onderzoeksmateriaal in People’s Forum weerspiegelt de geest van de jaren 80 en schetst alternatieve werkelijkheden van het heden. Dit legt niet alleen de basis voor het aankaarten van urgente onderwerpen in de tentoonstelling en de huidige samenleving, maar stelt ook wereldwijde machtsstructuren in relatie tot de sociale, culturele en economische posities van mensen ter discussie.

Naast een serie nieuwe werken van Sedoc biedt People’s Forum een programma met toegankelijke en alternatieve manieren van artistieke productie en autonomie: een weekender art market, how-to workshops en Platform BK’s office-in-residence.

People’s Forum Weekender Art Marketeen gratis weekendmarkt die plaatsvindt op 25-26 november en 2-3 december—is vol met onverwachte schatten, zelfuitgegeven tijdschriften, platen, kleding, kunstwerken, ambachtelijke producten en zelfgemaakt eten van lokale kunstenaars, ontwerpers en makers.

Elke vrijdag wordt in het wekelijkse How-To workshopprogramma geëxperimenteerd met alternatieve manieren van economische zelfredzaamheid binnen het culturele veld en daarbuiten, in samenwerking met verschillende Amsterdamse makers en experts.

Platform BK’s Office-in-Residence geeft inzicht in hun werk als belangenorganisatie voor kunstenaars en culturele werkers, met de ambitie om zelforganisatie en solidariteit aan te moedigen voor een beter kunstklimaat.

People’s Forum wordt ondersteund door Amsterdam Fonds voor de Kunsten, Mondriaan Fonds, Gieskes-Strijbis Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, en Oedipus Brouwerij.

ART MARKET
25-26 November

Deelnemers worden binnenkort aangekondigd.

ART MARKET
2-3 December

Deelnemers worden binnenkort aangekondigd.

openingstijden

18 november – 17 december
din – zon 12:00-18:00

upcoming

17 November 19:00 – 22:00
People’s Forum Opening Night

We nodigen je van harte uit voor de feestelijke opening van People’s Forum op 17 november, met drankjes, een optreden van Strangie en sounds door Farida.

momenteel te zien

Refresh Amsterdam #2
Susanne Khalil Yusef (Germany, 1984)
Bidnan3eesh – بدنا نعيش (WE WANT TO LIVE), 2022

Het neonkunstwerk met de Arabische tekst بدنا نعيش (Wij willen leven) is gemaakt door beeldend kunstenaar Susanne Khalil Yusef. Het ontwerp van het neon is gebaseerd op de handgeschreven tekst van Hamza, een bevriende kunstenaar van Khalil Yusef die in de Gazastrook leeft. ‘Wij willen leven’ is een hartenkreet die haar inspireerde tot het maken van dit kunstwerk. Onder de Israëlische bezetting van Palestina zijn de leefomstandigheden slecht en onveilig, vaak al een leven lang de realiteit voor veel inwoners.

Als tegenhanger van dit geweld maakt Khalil Yusef vrolijk ogende installaties, waarin zij gebruikmaakt van veel kleur en uiteenlopende materialen, van tapijt tot glas, maar ook keramiek en videowerk. Achter haar felgekleurde werken gaat echter een wereld schuil van dreiging, ontheemding en angst.

Meer informatie hier…

Sign up for Newsletter