Laden Evenementen

“What do you want? Your whole life in one night?”

01/06/2014 – 22/06/2014

Deelnemende kunstenaar(s) Hans Aarsman, Joost Benthem, Melanie Bonajo, de Culinaire Werkplaats, Hreinn Fridfinnsson, Noa Giniger, Wendela Hubrecht, Wu Junyong , Kinga Kielczynska, Hannes Langeder, Ilse Leenders, Sachi Miyachi, Fab Morvan, Petra Noordkamp, Marcel Pedragosa, Eva Raeder, Lily van der Stokker, Henk Visch, Davor Vrankic, Judith Witteman, Jana van Meerveld, Sarah van Sonsbeeck

Liefde, relaties en het huwelijk in de 21ste eeuw

God, literatuur en rock ’n roll zijn dood verklaard. Echter, liefde leeft, net als het huwelijk. Men kan en wil niet zonder, maar de regels veranderen snel. Kinderen krijgen en zelfs samenwonen voor het huwelijk veroorzaakte niet meer dan een generatie geleden schaamte binnen de familie. Tegenwoordig wordt in de Westerse wereld, trouwen zonder ooit te hebben samengewoond beschouwd als raar en riskant. De meeste seksuele taboes zijn verdwenen maar een zaterdagavond alleen thuis blijven lijkt uit den boze. Terwijl experts blijven waarschuwen voor de gevaren van overbevolking, organiseert de regering van Singapore speed-dates om het geboortecijfer te verhogen.

W139 presenteert What do you want? Your whole life in one night?, een tentoonstelling over liefde, het huwelijk en relaties in de 21ste eeuw. De tentoonstelling is de huwelijksreis van de daadwerkelijke bruiloft van Alice Moritz en Paul Roos. Alle kunstwerken worden een Gesamtkunstwerk waarin het bruidspaar de liefde voor elkaar, hun gasten en W139 verzegelt en viert. Spectaculaire, intieme, gelukkige en absurde vormen worden gerepresenteerd in een verzameling van uiteenlopende media waarin fictie en realiteit niet altijd zijn gescheiden. Zoals in het geheim genomen foto’s van stelletjes, een zelfontworpen, zelfgebouwd en zelf-aangedreven voertuig dat een compleet nieuwe betekenis geeft aan de traditionele “trouwauto” en een tunnel die bestaat uit verschillende kleine ruimtes waarin je een intense minuut met een vreemde doorbrengt.

Aanvullend programma

  • What we do not talk about when we talk about love: Een literaire avond met onder andere Stephan ter Borg, Daan Doesborgh, Erik-Jan Harmens en Marjolijn van Heemstra. Dinsdag 10 juni, aanvang 20:30.
  • Een middag opgedragen aan videokunst: zondag 22 juni, aanvang 15:00