Laden Evenementen

W139 presents On Fresh Soil

29/06/2013 – 28/07/2013

Deelnemende kunstenaar(s) Andreas R Andersson, Jabu Arnell, André Avelãs, Elke Baggen, Dovilė Bernadišiūtė, Kaleb de Groot, Benjamin Roth, Anami Schrijvers, Daniel Caleb Thomson, Merce Wouthuysen

De afgelopen zes weken gebruikten tien kunstenaars de W139 als werkplaats en de oude asfaltvloer van de projectruimte als bouwmateriaal voor nieuw werk. 30.000 ton aan asfalt transformeerde tot een tentoonstelling die op allerlei manieren de mogelijkheden van het materiaal verbeeldt.

De werken krijgen binnenkort een nieuwe bestemming op een nieuwe locatie. Zo gaat de installatie van Anami Schrijvers naar de Service Garage, de video van Mercé Wouthuysen naar kunstvereniging Diepenheim, de jas van Dovile Bernadisiute naar de eindexamententoonstelling van de Rietveld Academie en wordt er in samenspraak met de voormalige directeuren van de W139 een nieuw thuis gezocht voor alle delen van het wandreliëf van Kaleb de Groot.

Voordat ze elk hun eigen weg gaan bereiken zijn alle werken nog even te zien in W139 op een kale bodem van reststukken asfalt en onthuld beton.

We nodigen je uit voor de opening van On Fresh Soil op 28 juni, met muziek en natuurlijk speciale Asphalt Cocktails.

De donderdagavonden met eten, road movies, screenings en performances, steeds gehost door een van de deelnemende kunstenaars en betrokkenen, zullen ook tijdens de expositieperiode blijven plaatsvinden. Hou hiervoor onze Facebookpagina in de gaten of loop gewoon binnen vanaf 18:00 uur.

Lees hier over On Fresh Soil op de MoMa website.