Laden Evenementen

Stampa – editie 1

04/11/2016

Wat speelt er in de kunst, waar hebben kunstenaars het over? Waarom krijgen kunstenaars zo slecht betaald, wordt het tijd om te staken? Wat zijn je rechten als je kunst maakt in de openbare ruimte? Hoe reageer je als je tentoonstelling wordt neergesabeld door een recensent?

W139 nodigt je van harte uit voor Stampa, een kunsttalkshow voor, met en over kunstenaars. Deze nieuwe talkshow wordt gehost door Sacha Bronwasser en Oscar Peters, en is ontstaan in samenwerking met W139 en auteursrechtenorganisatie Pictoright. Sacha Bronwasser, de host, is een kunsthistoricus wiens praktijk voornamelijk bestaat uit het schrijven en spreken over beeldende kunst en films, onder meer voor de Volkskrant en het Internationaal Film Festival Rotterdam. Oscar Peters, de co-host, is beeldend kunstenaar. Als één van de initiatiefnemers van tentoonstellingen maakt hij onderdeel uit van de presentatie praktijk van W139. Sacha en Oscar worden elke editie van Stampa vergezeld door een aantal gasten, van kunstenaars tot curators tot critici, met wie zij in gesprek gaan over actuele en relevante kwesties in de kunstwereld.

Editie 1

De eerste editie van Stampa zal plaats vinden op vrijdag 4 november in W139. Tijdens deze editie, gemodereerd door Sacha en Oscar, wordt het woord gegeven aan kunstenaars Marcel van den Berg, Jan Hoek en Stefan Ruitenbeek, en curator Theo Tegelaers. Deze eerste editie van Stampa zal plaats vinden temidden van de huidige tentoonstelling, Als het zwart is heb je nog 5 minuten, een groepstentoonstelling geïnitieerd door Marcel van den Berg, die tevens ook één van de gasten is.

Tickets

De eerste editie van Stampa is gratis toegankelijk. Wil je deze bijwonen? Reserveer dan een ticket door een e-mail met je naam en woonplaats te sturen naar tickets@stampa.live. Reserveren is noodzakelijk, en er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Zaal open: 19:30
Aanvang van de talkshow: 20:15
Locatie: W139, Warmoesstraat 139, 1012 JB, Amsterdam

Stampa wordt gemaakt in samenwerking met Pictoright en W139.