Laden Evenementen

W139 host samen met twee andere locaties, Zone2Source en Het HEM, de Sonic Acts Biënnale tentoonstelling one sun after another tussen 30 september en 23 oktober 2022. De tentoonstelling vertrekt vanuit het langlopende Sonic Acts onderzoekstraject over vervuiling en focust op de onlosmakelijke verbanden tussen vervuiling en tijd. Vervuiling is een proces dat zich meestal pas manifesteert lang nadat het is begonnen en vaak op indirecte manieren.

one sun after another raakt aan de diepe, reële en geologische tijd, omarmt non-lineariteit, fluctuatie en poreusheid, en maakt ruimte voor lekken. Het beeld van de zon – als teken van hoop, gloeiend zonder te verbranden, doordrongen van warmte – voedt de verbeelding en brengt leven voort.

one sun after another overweegt meerdere incarnaties van tijd, luistert naar een meeslepend luchtkoor van bijen, volgt een microbe ingebed in lithium op zijn reis van een Chileense mijn naar een digitaal apparaat, en duikt in deep time middels in lood gevatte nucleaire kokosnoten van het Bikini Atol. Het artistieke onderzoek traceert de afkomst van de uitlaatgassen die door de olie- en andere extractieve economieën worden geproduceerd, terwijl op andere plaatsen wordt gespeculeerd over minerale depots van Groenland die nu toegankelijk zijn geworden door het smeltende ijs. In het Canadese Noordpoolgebied volgen visuele verhalen de getijdenbewegingen op monumentale ijsmuren, begeleid door een kakofonie van veldopnames uit de omgeving. Daarnaast worden bezoekers uitgenodigd voor een vrolijke meditatie over de aanwezigheid, het voelen en buigen van tijd, voordat ze stroomafwaarts afdrijven waar de tentoonstelling de tijd nog verderrekt. Immersieve kunstwerken verkennen de giftige cycli van het water en rekken middels hybride instrumenten en sub-aquatische versterking de innerlijke tijd op.

De tentoonstelling is verspreid over drie locaties.

W139: Andrea Galano Toro • Cesar Majorana • Danny Osborne, Patrick Thompson, Alexa Hatanaka, Sarah McNair-Landry, Eric McNair-Landry, Erik Boomer and Raven Chacon • Félix Blume • Julian Charrière • Leanne Wijnsma • Louis Braddock Clarke and Zuzanna Zgierska • Maryam Monalisa Gharavi and Sam Lavigne • MELT (Isabel Paehr and Ren Loren Britton) • Seline Buttner 

Zone2Source / Amtel Park: Lucky Dragons (Sarah Rara and Luke Fischbeck) • Tomoko Sauvage

Het HEM: John Grzinich • Tomoko Sauvage


 
Sonic Acts
De Sonic Acts Biënnale 2022 vindt in oktober plaats op verschillende locaties en bestaat uit drie weekenden met openingen van tentoonstellingen, optredens en lezingen die vergezeld zullen gaan van geluidsinstallaties in binnen- en buitenlucht, presentaties van kunstenaars, workshops, excursies en nog meer evenementen die nog zullen worden aangekondigd. sonicacts.com

Sonic Acts Biennial 2022 wordt ondersteund door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Amsterdam Fonds voor de Kunst, Mondriaan Fonds, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Podiumkunsten, Paradiso, W139, Het HEM, Likeminds, OT301, Zone2Source, en Singelkerk. Medegefinancierd door het Erasmus+ programma van de Europese Unie.

Praktische info

Tickets 

Publieksprogramma

30 september – 23 oktober – tijdens de Sonic Acts Biënniale 2022
Dinsdag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00u
Zaterdag t/m zondag van 10:00 tot 20:00u

Opening Sonic Acts Biënnale 2022:
one sun after another

30 september 17:30-23:00 • Gratis entree • W139

Op vrijdag 30 september vieren we de lancering van Sonic Acts Biënnale 2022 – we nodigen u van harte uit voor de opening van onze tentoonstelling de ene zon na de andere in W139, Amsterdam. In gesprek met de tentoongestelde werken omvat de avond interventies van onderzoekers, kunstenaars en performers, die elk reageren op de tentoonstelling. Met presentaties van kunstenaar Cesar Majorana, ontwerper Leanne Wijsma en een collaboratief performance van Loma Doom en G.

Publieksprogramma

1 Okt, 12:00 – 13:00
Tentoonstelling tour door Margarita Osipian & kunstenaars
Meer info en tickets

1 Okt, 13:30 – 14:30
presence-past presence-present presence-future
Guided Meditation for us as Trans* and Disabled people by MELT
Meer info en tickets

6 Okt, 19:00 – 23:00
16 Okt, 13:00 – 16:00
23 Okt, 14:00 – 17:00
The Syntax of Smell
Performance & Open Lab door Cesar Majorana
Meer info en tickets

12 Oct, 20:00 – 21:30
Luistersessie met Felix Blume

Meer info en tickets

13 Okt, 20:00 – 22:00
Extractive Archives: Conversation and Book Launch

Meer info en tickets

14 Okt, 14:00 – 17:00
SUPERCUTS: SABOTAGE BY MONTAGE – workshop met Sam Lavigne
Meer info en tickets

20 Okt, 20:30 – 23:30
BUZZWA(O)L(R)K(D) – rondleiding met Angeliki Diakrousi
Meer info en tickets