Laden Evenementen

Solidarity Sessions
06/05/2020 live va 20:00u

Tegen welke problemen lopen cultureel werkers, tentoonstellingsruimtes, instellingen, en de aan hun verbonden netwerken in tijden van de corona-crisis? Doe live mee via het het YouTube-kanaal van de W139 op woensdag 6 mei om 20.00u.

Het wordt een informele en interactieve live-stream over de huidige situatie rond COVID-19 in Nederland en de gevolgen ervan voor de culturele sector. Onder de deelnemers zijn meerdere cultureel werkers, een advocaat en een vakbondswerker. We gaan het hebben over:

  • Persoonlijke verhalen van de problemen die cultureel werkers ondervinden. Wat voor werk wordt er gedaan in de appartementen en op de balkons in het land?
  • Hoe het precies zit met de steunmaatregelen, zoals de TOZO en TOGS. Inclusief mogelijke (juridische) valkuilen.
  • Problemen en kansen voor fondsaanvragen, in het bijzonder voor cultureel werkers en andere zelfstandigen.
  • Welk werk er nu gedaan wordt door de verschillende organisaties en platformen, die zich voor de kunsten inzetten.
  • Wat de (nabije) toekomst zal brengen en hoe we ons daarvoor kunnen organiseren.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Platform BK, de Salwa Foundation en W139, en is een initiatief van Margarita Osipian. W139 host het evenement. Een groep makers is daar momenteel aan het werk en heeft een virtuele omgeving opgezet waar we in de tentoonstelling market samen kunnen komen. We hopen in deze opzet ruimte te bieden aan het openlijk delen van vragen, zorgen en angsten en zo samen in een sterke solidariteit te staan. De sprekers zijn o.a. Jeremy Bierbach van Franssen Advocaten, gespecialiseerd in vreemdelingenrecht, Koen Bartijn en Sepp Eckenhaussen van Platform BK, en Peter van den Bunder van de Kunstenbond. De sprekende cultureel werkers zijn o.a. Eshan Fardjadniya, Alina Lupu, Julia Sokolnicka en Yara Said. Meer sprekers worden nog bevestigd.

We willen alle beschikbare informatie delen, en vinden het belangrijk de stemmen van makers te horen, daarom kan je vragen al van te voren insturen, zodat wij deze kunnen voorbereiden en zorgen dat ze goed beantwoord worden. Stuur je vragen vóór dinsdag 5 mei, 17:00 uur, naar info@w139.nl.

* Omdat we tijdens deze bijeenkomst veel vragen voor internationale cultureel werkers zullen behandelen, is de voertaal Engels. Vragen stellen kan ook in het Nederlands.