Laden Evenementen

MEETING OLD FRIENDS
21/09/2018 – 28/10/2018

Deelnemende kunstenaar(s) Benjamin Jaubert, Jacopo Pagin, Grégoire Bergeret, Deborah Bowmann, Juliette Cazalic, Cuisine Sauvage, After Howl, Jardin, Romain Juan, Sarah Margnetti, Sarah & Charles, Kelly Schacht

MEETING OLD FRIENDS by After Howl

Opening: vrijdag 21/09/2018 van 20.00 tot 01.00
Tentoonstelling: dagelijks open van 22/09/2018 tot 28/10/2018

W139 openingstijden gedurende Meeting Old Friends van After Howl

 • Maandag en dinsdag 12.00 -18.00
 • Woensdag en donderdag 12.00 – 21.00
 • Vrijdag 12.00 – 23.00
 • Zaterdag 12.00 – 21.00
 • Zondag 11.00 – 21.00

After Howl is een collectief met een veranderlijke vorm. Gericht op zijn eigen ecologie en economie, bevindt het zich in een vormingsproces van een woongemeenschap die in een gemeenschappelijke ruimte werkt, met als doel de ontwikkeling tot een fictieve omgeving. Het collectief werd opgericht in 2012 en bestaat op dit moment uit Arthur Calloud, Morgan Dulong, Miguel Gonçalves, Marie Sardin, Rémy Tith en Kamilè Krasauskaitè. Sinds 2015 zijn zij gevestigd in een voormalige zeepfabriek in de gemeente Molenbeek, regio Brussel. Op de drie verdiepingen van het oude industriële pand worden verschillende uitingen van de studio ontwikkeld, waaronder citroentaart, scenografie, betonnen pijlers, dakbedekking, badkamermeubilair, opnamestudio, gerookte vis, nachtwinkel, sterftetafel, restaurant en terras. De studio heeft een centrale plaats in de werkzaamheden van het collectief. Het is de plek waar alle ideeën ontstaan en waar het collectief zich dagelijks ophoudt. De studio heeft drie verdiepingen die ook drie leeslagen vormen:

KOKEN / SCULPTUUR / TENTOONSTELLING
SOJA/ BETON / GREEN SCREEN
BOUILLON / PIJLER / TERRAS

After Howl wordt gevormd door 5 kunstenaars, maar kan, afhankelijk van het project of de samenwerking, ook uitbreiden naar andere kunstenaars of curatoriële satellietentiteiten. Hetzelfde uitbreidingsprincipe geldt voor de studio. De projecten worden alleen ondertekend met After Howl, simpelweg omdat ze in een specifieke context zijn gemaakt en altijd de geschiedenis van het collectief in het oog houden. Archieven, aantekeningen en schetsen worden beschouwd als een mogelijk aanleiding of herstart voor meer avonturen, maar ook als werken op zich; ze worden vaak hergebruikt, ingebed in narratieven of in fictie. Zo kan een schilderij een sculptuur worden, of vormt een absolute noodzaak als het bouwen van een toilet een opening naar andere overdenkingen over vorm, architectuur, politiek en liefde. Deze retroactieve lus creëert een manier van denken over werk als document of superdocument.

THE RESTAURANT
THE SNOWROOM
THE CLASSROOM
OLIVE CLUB

After Howl maakt moleculaire landschappen met sculpturen en structuren in de ruimte. Terugkomen, ontmoeten, bezoeken, opnieuw een kijkje nemen. Het is een ruimte van verandering, waar verschillende platforms aspecten van onze dagelijkse routines en behoeften onthullen. MEETING OLD FRIENDS geeft vorm aan een landschap van vitaliteit, als een stad, en waagt het om te handelen en een onderliggende structuur te creëren zodat er op alle mogelijke manieren kan worden verspreid en gedeeld.

PUBLIEK PROGRAMMA GEDURENDE DE TENTOONSTELLING MEETING OLD FRIENDS

THE RESTAURANT

Gekookt, gebakken, gerookt of ingeblikt met passie door After Howl met speciale gasten zoals Cuisine Sauvage en Grégoire Bergeret. Elke dag een nieuw menu, alles gemaakt met liefde, speciaal aardewerk van “Frizbee ceramics”, kurkuma servetten en zuurdesembrood. Alles wordt behandeld met zorg en betekenis, elk detail is een deel van het geheel. Reserveer hier restaurant@afterhowl.com of kom langs.

Openingstijden van THE RESTAURANT

 • Maandag en dinsdag GESLOTEN
 • Woensdag, donderdag en vrijdag 12.00 – 21.00 (lunch + dinner)
 • Zaterdag 17.00 – 21.00 (dinner)
 • Zondag 11.00 – 15.00 (brunch + dinner)

THE SNOWROOM

Gedurende zes weken openen we elke vrijdagavond een nieuwe solotentoonstelling. De hiervoor uitgenodigde kunstenaars zijn: Jardin (FR), Juliette Cazalic (FR), Romain Juan (FR), Jacopo Pagin (IT), Sarah Margnetti (CH).

Programma van THE SNOWROOM

Opening elke vrijdag avond van 18.00 – 23.00

 • 21 augustus – 27 augustus Jardin (FR)
 • 28 augustus – 4 oktober Juliette Cazalic (FR)
 • 5 oktober – 11 oktober Romain Juan (FR)
 • 12 oktober – 18 oktober Jacopo Pagin (IT)
 • 19 oktober – 25 oktober Sarah Margnetti (GH)

THE CLASSROOM

THE CLASSROOM is gebouwd binnen de tentoonstelling als een integraal onderdeel ervan. Het biedt zes uur per week lezingen en workshops. Deze serie zal reflecteren op het overdrachtssysteem dat een centraal deel is van het ‘besturingssysteem’ van After Howl; er worden vragen gesteld als “hoe breng je iets over”, “in welke context” en “binnen welke relatie”: HOE ‘DOE’ JE SCHOOL. De ‘lessen’ zijn in het Engels en iedereen is welkom. Je kunt je hier gratis inschrijven: classroom@afterhowl.com.

Programma van THE CLASSROOM

 • 20 september FLUIDITY met Kelly Schacht (BE)
 • 28 september DRESSAGE & ARCHITECTURE met Grégoire Bergeret (FR)
 • 4 oktober MODE (Besturingssysteem/-systemen, handelingen, gedachten) met Cuisine Sauvage bestaande uit Mathilde Raimond & Louis Danjou (FR)
  Cuisine Sauvage bestaat uit Mathilde Raimond en Louis Danjou, beiden kunstenaar en chefkok. Samen maken ze deel uit van ”Wonder Liebert”, een kunstenaarsinitiatief met een ruimte van 1800m2 in Bagnolet, een buitenwijk van Parijs, Frankrijk. Mathilde en Louis houden zich vooral bezig met tekenen en met sculptuur. Wonder Liebert wordt gedeeld met in totaal 40 kunstenaars, die allemaal gedreven worden door een verlangen naar maken, autonomie en zelfstandigheid.
 • 11 oktober LANDSCAPE met Sarah & Charles (BE)
  Sarah & Charles werken samen sinds 2004. Hun werk is gerelateerd aan de entertainment industrie, en in het bijzonder aan de onzichtbare achterliggende werkingen daarvan. Schijnvertoning, een verhaal in een verhaal, cinematografische ervaring en ongeloof zijn terugkerende onderwerpen in hun praktijk. Van hieruit produceren ze architectonische interventies en toneel ontwerpen, die een combinatie vormen van video, fotografie, sculptuur en installatie.
 • 18 oktober INTUITION met Benjamin Jaubert (FR)
  Benjamin Jaubert is een multidisciplinaire kunstenaar die woont en werkt in Brussel. Hij was curator bij het Komplot Office Board van 2012 tot 2015, en begeleidde verschillende projecten zoals ‘The Exchange Miami, ‘Tradition doesn’t graduate’ en ‘Anger management’. Ook schrijft hij voor verschillende kunst tijdschriften zoals ‘Year of the Cure’. In zijn werk verzamelt hij alledaagse objecten uit zijn nabije omgeving, die hij vervolgens gebruikt om portret-achtige installaties mee te bouwen.
 • 25 oktober RESISTANCE met Deborah Bowmann (FR)
  Deborah Bowmann is en pseudoniem voor kunstenaarsduo Amaury Daurel en Victor Delestre. Samen cureren zij tentoonstellingen, produceren ze sculpturen, maken ze objecten en ontwerpen ze sets. Deborah Bowmann is zowel een artistieke identiteit als een tentoonstellingsruimte, die alternatieve denkwijzen en manieren van presenteren ontwikkeld.

Foto’s door Konstantin Guz