Laden Evenementen

It is very difficult to be an island of perfection in a sea of misery, but please do not doubt our sincerity, 25/09 — 01/11

Een groepstentoonstelling geïnitieerd door Simon Wald-Lasowski voor W139, met bijdragen van Kasper De Vos, Serge Onnen, Ryan Gander, Mire Lee, Aline Bouvy, Julius Heinemann, Maya Brauer & Annabelle Broos, Simon Wald-Lasowski, Bas de Wit, Thomas van Linge, Andrea Éva Győri en Dodi Espinosa.

Wat is jouw relatie tot overdaad? Zijn je intoxicatierituelen een middel om jezelf te verdoven? Of een manier om het leven te vieren tegen een collectief gevoel van existentiële angst? In de ruïnes van het late kapitalisme doen consumptie en hedonisme dienst als middel om aan het lichaam te ontsnappen — jouw lichaam. Je wordt uitgenodigd na te denken over de schoonheid en gruwel van deze dagelijkse praktijken.

Ervaar een sfeer van alles wat vlezig, glanzend en moreel dubbelzinnig is. Een overvloed aan kleuren, animatronics en visuele prikkels die thema’s als spijsvertering, lichamelijke verlangens, erotische groteske onzin, seks als de oorsprong van macht en de commodificatie van genot onderzoeken. Minimale maar grandioze gebaren dagen de monumentaliteit van de backspace van W139 uit met zintuiglijk, gedetailleerd werk; evenals het weghalen van witheid om verborgen sporen van eerdere tentoonstellingen te onthullen.

Gelegen in het red light district, vol van losbandigheid, wordt W139 een ruimte om door deze flamboyante en decadente praktijken te navigeren, met humoristische, griezelige interventies.

Je kunt ons prachtige eiland bezoeken, maar pas op dat je niet in de val van onmiddellijke bevrediging trapt!

Opent op 25 september van 20u – 01u, loopt tot en met 1 november. Allen zijn welkom. Laat weten of je komt via het Facebook event of reserveer een plekje hierboven 🙂

Let op: we hebben een systeem om je coronavrije bezoek zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Je kan online een tijdslot van een uur reserveren of aan de deur — zodra je aankomt, gidsen we je door de maatregelen. Er is een maximum aan 30 personen tegelijkertijd in de tentoonstellingsruimte, mondmasker is verplicht. Stay safe!

Je reserveren voor de duur van de tentoonstelling ❤️ bovenaan deze pagina ❤️