Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

C’hu

09/10/2015 – 07/11/2015

Deelnemende kunstenaar(s) André Avelãs, Fernando Belfiore, Libidiunga Cardoso, Luna Eggers Matz, Joseph Knierzinger, Goran Goki Kusic, Maria Netzer, Hopf Philipp, Clara Saito, Jija Sohn, Hans Vissers, Rozemarijn de Neve, Thijs de Zeeuw, Caetano Carvalho, Arda van Tiggelen

Van 10 oktober tot 7 november functioneert Warmoesstraat 139 als een openbaar stoombad.

Het stoombad is doordeweeks geopend van 08:00 – 11:00 uur ‘s ochtends en 18:00 – 21:00 uur ‘s avonds. In het weekend opent het stoombad van 08:00 – 11:00 ’s ochtends en 15:00 – 21:00 ’s avonds. Handdoeken zijn aanwezig, maar neem je eigen badjas, slippers, en eventuele andere toiletartikelen die je nodig hebt voor een stoombad sessie zelf mee. Bij het verlaten van het stoombad nodigen wij je uit zelf te bepalen hoeveel je wilt betalen.

De stoomruimte (– oftewel mist, nevel, waas, interferentie –) is één component van C’hu: een voortzetting van een gedeelde interesse in algoritmische, mechanische en biologische processen en de voortdurende afbraak van de binaire logica van het menselijke en niet-menselijke dat het hart vormt van het cybernetisch lichaam. Hebben we het al gehad over de hond-die-wolf-was?

De show plaatst de onzekerheid die inherent is aan complexe systemen in de niet-lineaire structuur voorbij individuele perceptie en brengt een idee naar voren van een gedistribueerde autonomie tussen een geïnstalleerde server, architectuur, bewegingen en gebaren, het psychoactieve potentieel van planten en nevel, choreografie en mist; om ons te helpen “to un-think what we don’t know we are thinking”. [1] Zelf-intoxicatie als zelf-rijzenis, de politiek van heat maps, een voorstel voor wanorde en een “consent to not be a single being”. [2]

“Unlike fruit and milk fermentations, cereal fermentation in most cases requires a saccharification process, which is accomplished with some difficulty. One primitive method of cereal saccharification would be chewing raw cereals and spitting them into a vessel in order to allow saccharification to occur through the action of salivary amylase, followed by alcoholic fermentation via natural yeasts. (…) The fermentation starter is called chu in Chinese, nuruk in Korean, koji in Japanese, and ragi in Southeast Asian countries and bakhar ranu or marchaar in India. The first documentation of chu was found in Shu-Ching written in the Chou dynasty (1121-256 BC), in which it is stated that chu is essential for making alcoholic beverages.” [3]

Zie ook: http://80.101.51.238/chu

Future Ruins en The Side Room presenteren samen een aanvullend programma met lezingen en performances, die plaatsvinden in W139 en The Side Room.

[1] Lisa Nakamura during the panel Feminism, Technology, and Race, 2013:https://vimeo.com/73647791
[2] Édouard Glissant on a boat between the UK and the US, publ. in Poetic Intention, trans. Natalie Stephens (Nightboat Books, 2010)[3] Applied Mycology and Biotechnology, Volume 2: Agriculture and Food Production, p. 152, ed. by George G. Khachatourians & Dilip K. Arora (Elsevier, 2002)

Programma

  • Openingsreceptie: vrijdag 9 oktober, 19:00 – 22:00. Een technische introductie vindt plaats tijdens de openingsreceptie om 19:45 en 20:30
  • Lezing: Zondag 1 November, 17:00 — 113 MILES BETWEEN ONE SHOWER OF RAIN AND THE NEXT. Een lezing van bekentenissen van kunstenaars in een stoombad.
  • Muziek en performance avond: zaterdag 7 november, 19:00 tot 05:00. Op zaterdag 7 november opent het stoombad zoals gewoonlijk van 8:00 – 11:00. Later op de dag opent de ruimte opnieuw vanaf 18:00 voor een lange speciale avond met muziek en performances. Check C’hu teatro cibernético  voor updates.
[1] Lisa Nakamura tijdens de discussie Feminism, Technology, and Race, 2013: https://vimeo.com/73647791[2] Édouard Glissant op een boot tussen UK en US, gepubliceerd in Poetic Intention, vert. Natalie Stephens (Nightboat Books, 2010)[3] Applied Mycology and Biotechnology, Volume 2: Agriculture and Food Production, p. 152, opgesteld door George G. Khachatourians & Dilip K. Arora (Elsevier, 2002)

Openingstijden

Let alsjeblieft op onze speciale openingstijden tijdens C’hu. C’hu is van 10 oktober – 6 november doordeweeks dagelijks geopend van 08:00 – 11:00 en 15:00 – 21:00. In het weekend opent het stoombad van 08:00 – 11:00 en 15:00 – 21:00. Op 7 november zijn we geopend van 08:00 – 11:00 en van 18:00 tot laat.

W139 Shop & Café

Onze W139 Shop & Café is dagelijks geopend van 08:00 – 11:00 en 15:00 – 21:00.

Pers