Laden Evenementen

Blijf ver bij me vandaan omdat het zich anders verspreidt, en de koorts je ziel doorklijft

17/03/2013 – 07/04/2013

Deelnemende kunstenaar(s) Cornelia Herfurtner, John MacLean

Cornelia Herfurtner en John MacLean, die binnenkort afstuderen aan de Universität der Künste in Berlijn (UdK), delen een interesse in niet-professionele manieren van expressie, de kijker vaak confronterend met een schijnbaar persoonlijke, pijnlijke waarheid. Wazige, gelaagde metaforen, die circuleren als sterke impulsen, motivaties en dwanghandelingen genererend, dienen als referentiepunten voor hun engagement.

De show Blijf ver bij me vandaan-omdat het zich anders verspreidt, en de koorts je ziel doorklijft omvat een selectie van werken (sculptuur, video, fotografie, geluid en een nummer op de radio) gegroepeerd rond het verlangen/ de drang om te ‘branden’.

‘In vuur en vlam zijn’ overheerst alom als een imperatief om met ware en doordringende intensiteit te leven. Een hulpeloos, ongereflecteerd overnemen van een dergelijk cultureel cliché kan functioneren als een krachtige twist doordat het triviaal gedachtegoed ondermijnt, wanneer schaamteloos afgedwaald wordt van deze laatste als een enkelvoudige, onhandige uitdrukking.

De tentoonstelling probeert hiernaar te kijken met verstarde afbeeldingen van vuur, een staaf tikkend tegen een hangend object, een mengeling van citaten en teksten, een plaat die kantelend overgaat tot een afbeelding en weer terug.

De kunstenaars willen W139 en Susan Kooi in het bijzonder bedanken voor hun steun.