Laden Evenementen

AKI goes Amsterdam

26/09/2014 – 26/10/2014

Deelnemende kunstenaar(s) Jan Bilitewski, Rochelle Dy, Dewi Hoppe, Caroline Krajenbrink, Matthias König, Hannes Lichte, Hannes Nienhüser, Sam Samiee, Sjoerd Tegelaers, Eli Zegers, Maarten van Aken, Bas van der Linde, Geert van der Schaaf

AKI doet er toe. Artist-run spaces doen er toe. W139 bevindt zich op de Wallen, direct naast de Condomerie. AKI is in Enschede. Enschede ligt in het oosten van Nederland en is vrij onbekend in het westen. Het bekende W139 is begonnen met vorm geven aan de ambitie om het Onbekende te verkennen.

Ik weet dat AKI van invloed is op de Nederlandse kunst scene. Ware moederschap kan niet gerepresenteerd worden. Hetzelfde lot wordt gedeeld door alle instituten die het ondersteunen van kunstenaars prioriteit geven en belangrijker vinden dan het commercialiseren van academische ervaring of kunstruimtes. Toen ik over de ambitie van de W139 hoorde, dacht ik, wat zou het jammer zijn als kunstenaars met het onbekende gaan werken zonder Freud te benoemen. Om onbekendheid te overbruggen in locaties, instituten, kunstenaars, koos ik voor AKI’s nageslacht om samen te creëren wat ik wil laten zien. Wij nodigen je uit in onze wereld, een wereld zonder duidelijk eindstation, waarbij de reis wellicht naar onverwachte plekken leidt, een zoektocht naar ‘Destination Unkown’.

Wanneer een adolescent een portret maakt, een menselijk torso beeldhouwt of over het leven schrijft, dan verandert dit zijn manier van denken over de wereld. De communicatie met de ander en met jezelf door middel van het visuele, literaire of in welke vorm dan ook, is de bakermat van theoretisch denken. Mijn doel, dat ik publieke verbeelding wil ondersteunen, heb ik een aantal maanden geleden kenbaar gemaakt. Ik geloof dat wanneer je rekening houdt met het Onbekende in het onderwijzen van de visuele praktijk, dit een begin kan zijn van nieuwe ontdekkingen in visuele humanistiek.

-Sam Samiee

Programma

  • vrijdag 26 september – openingsavond om 7 uur met BBAL REALTEENSLUTS, Dj Michel and Fitzgerald.
  • Donderdag 2 oktober is er geen avondprogramma, W139 is vanaf 16:00 gesloten.
  • Donderdag 9, 16 en 23 oktober een avondprogramma van 18:00 tot 22:00.
  • Onze 1001 nachten: Op donderdagavond 9 oktober, de kunstenaars van Aki goes Amsterdam nodigen je uit voor een avond vol verhalen en eten. Wij zullen uit onze publicatie voorlezen en onze verhalen vertellen. Dit kan alleen een 1001 nacht worden als jij ook jou verhaal deelt met ons, maar, kom onvoorbereid. Wij zullen allen een site specific verhaal. Dinner om 18:30 Verhalen vertellen om 19:30.
  • AKI akoestische huiskamer sessie: Op donderdag avond 16 oktober hosten wij een huiskamer jam sessie in de W139. Wees deel van een avond van delen, mengen en samenwerken met de kunstenaars van AKI goes Amsterdam. We nodigen iedereen uit, van muzikanten, schrijvers, dichters tot spontane dansers om langs te komen tussen 18:00 uur en 22:00 uur. Drankjes en snacks zijn aanwezig. Ps: breng je eigen instrumenten/materiaal mee.
  • Kunstenaars dinner gehost door AKI kunstenaars: Donderdag 23 oktober. Na de lancering van I Am Not Doing Anything Until I Feel The Need kalender, een conceptueel en collaboratief kunstwerk gemaakt door kunstenares Joanneke Meester en 365 andere kunstenaars, zou ik je graag uitnodigen, beste kunstenaars, gasten, bezoekers en iedereen die geïnteresseerd is, voor een diner en muziek programma binnen de tentoonstelling van de W139. Kom en verken en meng u tijdens het diner evenement Artist’s Agenda in W139. Wij willen genieten en samen het laatste evenement van de tentoonstelling AKI goes Amsterdam vieren. Vanaf 20:00 zal de muziek beginnen, na het heerlijke diner.

-Sam Samiee

Pers:

Tubelight- Orient express – AKI goes Amsterdam