zondag 21 jan

FINISSAGE: w serves imperialism

foto's door Chun-Han Chiang

Zondag 21 januari 2018, 20:00

Cardew Lezing / Optreden over Cornelius Cardew door Koen Nutters en Joseph Kudirka

AVELAS 32 Ruimtelijk werk door de hele W139 voor 32 spelers op Avelas-gemaakte ruis-machines.

w invites imperialism, all works on! Een zwanenlied van de tentoonstelling / Opname van 12” plaat.

Cardew is een performatieve lezing over het leven en werk van de Marxistische componist Cornelius Cardew. Kudrika en Nutters zullen vrienden en collega’s interviewen over de late componist. Het doel is om te onderzoeken in welke wegen experimentele kunst en muziek tegenwoordig om een alternatieve gemeenschap draaien die niet per se onderdanig is aan de bourgeoisie.

Dit optredens formaat is precies door de open geest gemaakt die dit project verlangt bij de rest van de maatschappij. Een samenwerkende open vorm die mensen niet vertelt hoe ze moeten denken maar juist mogelijkheden maakt voor nieuwe inzichten.

Avelas 32 (Avelas / Nutters with 32 deelnemers)

Het stuk Avelas 32 is onderdeel van een serie van samenwerkingen tussen Koen Nutters en André Avelãs waarbij Nutters tijdelijke en ruimtelijke condities voor verschillende nummers schrijft voor de geluidsmachines gemaakt door André Avelãs.

Dit samen gemaakte stuk nodigt de deelnemers niet alleen in het proces van het maken van instrumenten uit maar ook in het proces van keuzes maken hoe het stuk gaat klinken en hoe het geluid gestructureerd wordt in het optreden. 32 mensen zullen keuzes maken gebaseerd op hun perceptie van wat ten alle tijden nodig is tijdens het optreden.

Eerdere optredens van dit stuk waren een kwartet, een octaaf en een versie met 16 spelers. Dat laat ons het maken van, componeren en het optreden van de volgende versie met 32 spelers, elk met hun eigen geluidsmachine. Om dit aantal geluidsmachines te maken, organiseren wij een workshop bij W139 waar Avelãs gaat samenwerken met de deelnemers van de show en andere geïnteresseerde deelnemers om de nodige 16 overige geluidsmachines te maken. Het ensemble van 32 performers zal bestaan uit naaste kunstenaars en deelnemers uit het publiek.

w nodigt imperialisme uit, alle werken aan!

Als een laatste gebaar, tegen de regels en richtlijnen van de tentoonstelling in, zullen alle werken voor 10 minuten tegelijkertijd aangezet worden. Een 12” vinyl plaat zal van dit “zwanenlied” gemaakt worden.