woensdag 17 jan

TRANS/FORMATION AND TRANS/CENDENCE IN AUDIO-VISUAL FEEDBACK

Wednesday 17 December 2018, 20:00

Jasna Veličković - Velicon

Gert-Jan Prins and Bas van Koolwijk - Synchronator HD

Bas van koolwijk - FDBCK/AV

Feedback en improvisatie Het concept van ‘feedback’ is integraal aan elektronisch engineering, maar ook aan cybernetica, moderne politiek, marketing etc. Tradities van elektro-akoestische muziek die gebruik maken van feedback systemen brengen hele nieuwe levels van ksn en complexiteit naar de voorhand en maken improvisatie een operationele vereiste.

Audiovisueel transcendentie Als een extensie van feedback-muziek, audiovisuele feedback is een artistiek medium die is gebaseerd random die simultane transformatie van geluid naar beeld naar geluid. De zelfbehoudende feedback systeem ervarend, zichzelf beschrijvend door beeld en geluid heeft iets mysterieus en betoverend. Deze transcendente ervaring laat de spirituele component van het gebruik van muziek en technologie door de geschiedenis en tradities zien.

Gert-Jan Prins en Bas van Koolwijk zullen de HD versie van de Synchronator lanceren, een doos die geluidssignalen omzet in video. Breng oordopjes, als het niet hard genoeg is om je huid te laten vibreren dan is het niet goed gepresenteerd.

Jasna Velickovic - Velicon

Jasna zal een solo voordragen voor een video-feedback uitgebreide versie van haar Velicon instrument.