vrijdag 23 sep 2016

Improvisatie als Navigatie

Fazle Shairmahomed nodigt je uit om samen met hem zijn choreografische score voor dans en bewegingsimprovisatie - The Synaesthesia of Space - te verkennen, tijdens de interventie CAPITALOCEAN in W139. Middels deze score wordt de bezoeker gevraagd om deel te nemen aan het werk, welke te verkrijgen is in de huidige tentoonsteling.

Deze workshop is een uitnodiging om door de expositieruimte te bewegen, op zoek naar de tussenliggende ruimtes. De score is geschreven vanuit ervaringen van de deelnemers tijdens een van de publieke evenementen op het strand in Scheveningen, waar onderzoek werd gedaan naar het kristallisatieproces van zeewater op hun lichamen. Dit onderzoek maakte gebruik van methodes uit de Body Weather Practice, een omvangrijk performance programma waarin de verbindingen tussen lichamen en hun omgevingen worden onderzocht. Lichamen worden hierin benadered als constant in verandering, zoals het weer, middels een oneindig en complex systeem van processen welke plaatsvinden binnenin en rondom deze lichamen.

Over Fazle Shairmahomed

Fazle Shairmahomed is een interdisciplinaire kunstenaar-onderzoeker, danser, performer, performance maker, en antropoloog. Zijn werk ontstaat door het bevragen van opvattingen over het inter-zintuigelijke, de relatie tussen omgeving, performance, spektatorschap, en de maatschappij, en de vaardigheid om te leren en te trainen binnen dans.

De workshop vindt plaats op 23 september, van 15:00 - 17:00. Aanmelding en vragen naar fazle_s@hotmail.com

Deelnamekosten: Pay What You Will