Red Light Radio & Under The Influence Present

Een serie van online podcasts van interviews met deelnemende kunstenaars en lezingen.

Under The Influence

Gedurende de tentoonstelling zal schrijver Naomi Pearce een serie podcasts produceren getiteld Under the Influence, waarin kritische reacties, lezingen, performances en interviews met deelnemende kunstenaars aan bod komen.
De podcasts zijn een extensie van haar recente onderzoek naar de manieren waarop de verschillende noties van invloed, vrouwelijke vriendschappen en feministisch erfgoed samenkomen.

Het is mogelijk om een 'slechte invloed te zijn', of om 'onder invloed te staan van iets slechts', weggeleid van goed gedrag: slecht gedragen, slecht denken. Naomi wil proberen om aan de vrouwen te denken over wie ze leest en waarover ze schrijft, degenen die nog steeds haar (en van andere kunstenaars) denkwijzen vormen, wellicht zijn ze slechte invloeden.

Naast de audio opnames in de podcasts die in samenwerking met de andere kunstenaars worden gemaakt, zullen de podcasts ook materiaal bevatten die Naomi vindt in het Aletta Instituut voor Vrouwengeschiedenis en het IHLIA, Internationaal Homo/Lesbisch Informatiecentrum en Archief. Daarin wordt de focus specifiek gelegd op correspondentie en administratieve documenten- marginale teksten, de discussie die zich ontvouwt rondom evenementen.

Het toepassen van het archief materiaal is conventioneel gebaseerd op academische sensitiviteit, feitelijke accuratie en het ontdekken van specifieke 'waarheden' - een soort archeologische actie, het ontdekken van verborgen geschiedenissen. Daarentegen probeert Naomi de karakters in het archief te identificeren, wellicht over te identificeren, door middel van het verkeerd lezen, te vaak lezen, en in verleden tijd te lezen.

Correspondentie tussen mannen geeft vaak bewijs van een vrouwelijke invloed. Aan de andere kant, zouden vrouwen zogenaamd 'in contact blijven met elkaar'; ze delen allen, biechten en vertrouwen. Waarom moeten we intimiteit ondermijnen om artistieke invloed te verkrijgen?
Under the Influence zoekt naar manieren om onze invloeden op elkaar en tussen vrouwen van verschillende generaties narratief te maken.

Part 1

LISTEN HERE

np_lb_podcast_mix_01.mp3 (45.62 MB)

We will misread influence as evidence of our friendship. Finding and discovering are acts of desire.

Een lezing door Alice Hattrick en Naomi Pearce.

Deze tekst was oorspronkelijk onderdeel van het event Feminist Art Panel in het Centre for Feminist Research aan de Goldsmiths Universiteit. Londen, in November 2014. Het kijkt terug op een periode van onderzoek naar het materiaal in The Women's Art Library.

Diana Policarpo

Kunstenaar Diana Policarpo zal een andere podcast produceren met een selectie van nummers en geluidscollages door vrouwelijke kunstenaars.


27th of March : Does Not Equal on Red Light Radio, 12.00 - 13.00

Diana and Naomi presenteren een mixtape van hun 'feminist influences'. Muziek, gesproken woord en soundscapes.

Met speciale dank aan Jesper Buursink & Red Light Radio.