Permanente Studieruimte

Lindsay BeeBee 'The Nightmare Doesn't Care'

Studieruimte

Geniet van een kopje koffie en struin door de boeken in de studieruimte, gesitueerd in de voorruimte van W139.

Kunstboekhandel San Serriffe

Kunstboekhandel San Serriffe biedt een selectie boeken van feministische kunstenaars aan.

Boekhandel Het Fort van Sjako

Boekhandel het Fort van Sjakoo is sinds 1977 gevestigd in het centrum van Amsterdam. Een breed scala aan links-politieke en maatschappijkritische onderwerpen vult de winkel. Tijdens Does Not Equal zal de boekhandel een selectie van feministische klassiekers aanbieden, als ook boeken over queer theorie, “black feminism”, post-koloniale theorie & anarchisme.

Studiemateriaal

Curator Anne-Marie St-Jean Aubre biedt boeken uit haar eigen bibliotheek aan om te lezen en te bestuderen. De boeken behandelen allemaal het thema van de vrouw als “bedrog”: een traditioneel beeld bepaald door het dominante discours. De nadruk ligt op het verhalende aspect van ieders identiteit en de suggestie dat de zelfsturing van het subject bestaat uit de wijze waarop zij/hij het levensverhaal construeert. Haar essay "Identity: Between Imposture and Fiction" is onderdeel van haar bijdrage en zowel te lezen in de studieruimte als hieronder te downloaden:

identity:-between-imposture-and-fiction.pdf (136 KB)

Essays

Policy People presenteert 6 teksten rondom Fred Moten en Stefano Harney's boek The Undercommons: Fugitive Planning & Black Study.

Podcasts

Under the Influence, een project van schrijfster Naomi Pearce, maakt een aantal podcasts met kritische reacties, lezingen, performances en interviews met kunstenaars uit de tentoonstelling. De podcasts zijn te beluisteren in de studieruimte en op de website van de W139.

Pamflet

Kunstenares Anne-Marie van Meel en kunsthistorica Fanny Kuitenbrouwer bieden een pamflet in beperkte oplage aan, die bezoekers gratis kunnen meenemen. Het pamflet is gebaseerd op drie ‘gesprekken’ tussen de twee, waarin zij etiquetteregels bespreken en hun maatschappelijke implicaties. Wat zeggen deze regels over de relatie tussen man en vrouw? Waar eindigt beleefdheid en begint de ongelijkheid? En hebben ze nog enige relevantie vandaag de dag?

Autobiografiën

Als onderdeel van haar lopende onderzoek historische vrouwen, biedt kunstenares Dorine van Meel autobiografiën aan van vrouwelijke kunstenaars, dichters en revolutionairen om te bestuderen. Met tekst van o.a. Emma Goldman, Paula Modersohn-Becker, Margaret Bourke- White, Helene Cixous, Michele Bernstein en Kim Gordon.

Kunstenaars boeken te koop

Lindsay Beebe, The Nightmare Doesn’t Care, 100% Biz, 2011.
Rachel B. Glaser, Pee on Water, Publishing Genius Press, 2010.
Rachel B. Glaser, Moods, Factory Hollow Press, 2013.
Maria Guggenbichler & Rosalie Schweiker, Clever Men's Art, 2013.
Sands Murray-Wassink, Profeminist White Flowers, 2007.
Bunny Rogers, Cunny Poem Vol. 1, Small Batch Books, 2014.
Claire Potter, Mental Furniture, VerySmallKitchen, Hastings, 2014.