18 maa – 3 apr 2011

We Will Never Know For Sure

Jouke Anema, Arnar Asgeirsson, Steven Bos, Dirk Comello, Styrmir Gudmundsson, Jolien Hassel van, Jin Jing, Marieke de Jong, Laurens Karsten, Sil Krol, Salome Lamas, Susan Lanting, Tamara van der Leek, Christina Li, Yael Messer, Tom Milnes, Nicole O'Niel, Suzanne Ophof, Eva Marie Rodbro, Wouter van Schaik, Janina Schipper, Ina Marie Schmidt, Edwin Stolk, Samantha Thole, Barbara Thomsen, Manon van Trier, Maki Umehara, Jetske Verhoeven, Sander van Wettum, Riet Wijnen, Kirsten Wilmink, Marjolijn Zwakman

Studenten van het Sandberg Instituut in W139. In samenwerking met curatoren Christina Li en Yael Messer

De openingstijden tijdens de tentoonstelling zijn van 12.00 uur tot 22.00 uur, elke dag. Alle openingen, presentaties en lezingen zijn van 19.00 uur tot 21.00

De studenten, die worden geadviseerd door de jonge curatoren Christina Li en Yael Messer, organiseren een drie weken durende happening waarbij om de drie dagen een tentoonstelling opent die samen met een programma van avondactiviteiten een groter project vormen. In de ruimtelijke constructie van Sandberg-studente Marieke de Jong worden de naar W139 verplaatste dagelijkse activiteiten van het Sandberg Instituut ondergebracht en wordt werk van studenten tentoongesteld; hierdoor kan een wisselwerking ontstaan tussen studenten onderling, collega’s en het publiek. De titel, ontleend aan een werk van Sandberg-studente Riet Wijnen, lijkt opeens helemaal niet meer zo schuchter, eerder een grote belofte.

Avondprogramma

Tijdens het project zullen er lezingen en presentaties en performances zijn, zodat er interactieontstaat tussen, kunstenaar, student en publiek.

De officiële opening van het project is vrijdag 18 maart om 19.00 uur.

Vrijdag 18.03.2011

Opening van de tentoonstelling van Salome Lamas, Edwin Stolk, Marjolijn Zwakman, Riet Wijnen en Arnar Asgeirsson.

Zaterdag 19.03.2011

Ad de Jong, kunstenaar en medeoprichter van W139, zal een artist talks voeren met een aantal studenten van het Sandberg Instituut.

Dinsdag 22.03.2011

Opening van de tentoonstelling van Jin Jing, Dirk Comello, Kirsten Wilmink, Suzanne Ophof en Jouke Anema. Alex de Vries, schrijver, criticus en hoofd van de Fine Art afdeling van het Sandberg Instituut zal de curators, Christina Li (BAK) en Yael Messer (SKOR), interviewen over de realisatie en ontwikkeling van de tentoonstelling.

Vrijdag 25.03.2011

Opening van de tentoonstelling van Barabara Thomsen, Eva Marie Rodbro, Jolien van Hassel Wouter van Schaik en Maki Umehara. Lucette ter Borg, schrijver, criticus en docentzal een artist talks voeren met een aantal studenten van het Sandberg Instituut.

Maandag 28.03.2011

Opening van de tentoonstelling van Tom Milnes, Sil Krol, Tamara van der Leek en Manon van Trier. Xander Karskens, curator van het museum De Halllen, Haarlem, en maintutor op het Sandberg Instituut, zal een aantal artist talks voeren met Sandberg studenten.

Dinsdag 29.03.2011

Jonas Staal, kunstenaar en schrijver van Post-Propaganda, zal debateren met Raymond van den Boogaard, redacteur van het NRC Handelsblad, over de “Angry” boycot in het fotomuseum Den Haag.

Woensdag 30.03.2011

Opening van de tentoonstelling van Steven Bos en Susan Lanting, Styrmir Gudmundsson, Samantha Thole en Janina Schipper. Bart Rutten, conservator van het Stedelijk Museum, Amsterdam en gastdocent op het Sandberg Instituut, zal een vijftal artist talks voeren met studenten.

Vrijdag 01.04.2011

Opening van de tentoonstelling van Laurens Karsten, Nicole O’Niel, Ina Marie Schmidt, Jetske Verhoeven en Sander van Wettum. Lucette ter Borg zal een lezing geven over performance kunst. Daarna zal Marjolijn Zwakman een performance geven, genaamd “Perception” en Pieter van den Bosch zal “Minimal damage” opvoeren. Gevolgd door een kort interview door Lucette ter Borg.

Volg de studenten op hun weblog

Mogelijk gemaakt door: Sandberg Instituut en Hoax