28 Feb – 29 Mar 1998

Trifling work

Jane Bendix, David Burrows, Voebe de Gruyter, Bob Smith, Martin Walde
(This text is only available in Dutch)

Trifling Work is misschien niet de beste titel voor een tentoonstelling als deze. Killing Time zou een betere titel zijn.

 

Previous 1 /  Next
(This text is only available in Dutch)

Of: Transformeren, balanceren, muteren Reproduceren, exploderen, imploderen Kauwen, plakken, likken, drijven, koken, kneden, knippen, gooien, spugen, wassen, kweken, zwemmen, knijpen en bakken Custard, roos, kauwgum, poedersuiker, schuim, speeksel, aardappelen, sla, rozijnen, bloem, beton, kinderklei, kalk en mist,  Unknown Substance, Loosing Control, Shrinking Bottles, Sinking Ships, Schwarze Seife, Liquid Dispenser, Mad Professor, Koorddansen, Jongleren, After a while... I began to equate my mistakes for selfexpression, Verdichtingen, Verstuiver, Transparanties, Kruisingen, Verzinsels, Verandering, Metafysische verhalen, Gossip Gesprekken, Sprookjes,

Yoko Ono, Koning Boudewijn, Frank de Boer, Ciurlions, Prodigy, Ken Ardley, Caspar David Friedrich, Gloria Long Hair, Satina Syndet, Ariel Futur, Leonardo da Vinci, George Michael, Zarathustra, Kurt Cobain, Lou Reed, De Heilige Antonius, My Daughter, Tony Blair, Frank Zappa, Margaritha Fleurenstein en Kasavoeboe

No one tells me if what I am doing is correct I am not sure what is correct, De wereld tussen de rommel, Schoonmaken, Aktiviteiten die een uitweg bieden aan spookbeelden, De verbeelding.

W139 wenst u veel plezier bij het bezichtigen van de tentoonstelling!

lezing Vrijdag 13 maart 17.00 uur Bar open van 16.00 tot 19.00 uur

Who's afraid of red white and blue?

David Burrows, Britse kunstenaars zijn op het moment erg hot. Zowel in de nationale Britse, als in de internationale pers wordt het succes van de Britse kunstscene met name toegeschreven aan de Young British Artists, een benaming die voor het eerst werd gebruikt om het werk van Damien Hirst en zijn tijdgenoten mee aan te duiden.Tegenwoordig is ook de benaming New British Artists veel gehoord. De term British wordt niet alleen gebruikt om de nationaliteit of afkomst van de kunstenaars te beschrijven, maar meer nog om een intrinsieke, typisch Britse kwaliteit van het werk te onderkennen. De receptie in de media heeft een beeld geschetst van diversiteit en pluralisme, waarmee een discussie is ontstaan die de term YBA of NBA heeft verworpen als zijnde mytisch en problematisch, en zeker niet geschikt om als theoretisch kader te fungeren voor het nieuwe fenomeen.

Op initiatief van de Britse kunstenaar David Burrows, die momenteel deelneemt aan de tentoonstelling Trifling Work in W139, wordt er op zaterdag 28 maart 1998 op de University of Central England in Birmingham een ééndaagse conferentie georganiseerd, als aanzet tot een debat en mogelijke interpretatie van de recente activiteiten in en de positie van de Britse kunst.

Voorafgaand aan deze conferentie zal Burrows in W139 een lezing geven waarin de veronderstelde pluriformiteit ter discussie zal worden gesteld. Tijdens de lezing zal een andere blik worden geworpen op de ontwikkeling van de Britse kunst, naar aanleiding van drie actuele kwesties in de discussie: