16 Feb – 31 Mar 1996

Experienced/ Projection/ Tafel 1 van voorstellen voor tafels

Lise Haller Baggesen, Jeroen Hoogstraten, Elles Jeurink, Arjen de Leeuw, Claus Leinenbach, Theo van Meerendonk, Gudrun Olszenka, Genevieve Romang, Femke Schaap
Previous 1 /  Next
(This text is only available in Dutch)

Achterzaal- De zeven afgestudeerde kunstenaars hebben nieuw werk gemaakt, ge-ent op de ruimte in W139.

Voorzaal- De Zwitserse kunstenares Genevieve Romang is op zoek naar de confrontatie met de onbekende ander. Door het aanwezig stellen van die ander, die voor jou een vreemde is, ga je jezelf identificeren. De identiteit van die ander onstaat door de interactie tussen jou en die ander, en maakt dus onderdeel uit van je eigen projectie.

Tafel 1 van voorstellen voor tafels van Jeroen Hoogstraten.

Een (autonoom) object zal de ruimte in twee delen indelen. Wat te zien zal zijn is een tafel met een bank van dezelfde lengte. Het publiek wordt 'uitgenodigd' plaats te nemen aan de tafel. Het object werkt op twee niveau's.

Als autonoom object heeft het betekenis en als functioneel object weer een tweede, andere betekenis. Door aan te schuiven ben je binnen, door de scheiding die is aangebracht lijk je niet verder te kunnen. Blijf je stil staan en wordt je je bewust van je passieve rol. Stilstaan creert in dit geval betekenis.